FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: ultimatum aan Haaglanden over aanbesteding OV

Vakbond FNV Bondgenoten heeft het Stadsgewest Haaglanden vandaag een ultimatum gesteld. Het stadsgewest heeft tot zondag 18 november 20:00 uur om zijn standpunt over de aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio aan te passen. Gebeurt dat niet, dan volgen er vanaf maandag 19 november acties in het openbaar vervoer in Den Haag en omstreken.

De aanbestedingsperikelen in Haaglanden spelen al sinds juli dit jaar. FNV Bondgenoten wil graag dat het stadsgewest het stadsvervoer in Den Haag onderhands gunt aan HTM, dat nu ook al het vervoer verzorgt. Verder wil de bond dat voor het stadsgedeelte (HTM) maar zeker ook voor het streekgedeelte (Connexxion) in het bestek meer waarde aan kwaliteit wordt gehecht.

Bestuurder Remko Mast van FNV Bondgenoten: "We willen niet dat toestanden zoals in Dordrecht en West-Brabant ook het openbaar vervoer in Haaglanden gaan treffen. Daarom proberen we al maanden het stadsgewest er toe te bewegen meer nadruk te leggen op kwaliteit van het vervoer en niet op kosten. Maar ze luisteren niet. Dan moet je op gegeven moment een ultimatum stellen: stop met het aanbieden van wurgcontracten en gun de concessie voor het vervoer in Den Haag aan HTM. Gaat het stadsgewest daar niet op in, dan zien we geen andere mogelijkheid dan actie te voeren".

Het is de bedoeling dat de reiziger zoveel mogelijk wordt ontzien bij de acties. Als de acties komende maandag van start gaan dan rijden de bussen gewoon in de spits. De chauffeurs zullen dan geen vervoersbewijzen controleren. Buiten de spits zullen geen bussen rijden en leggen de chauffeurs het werk neer.

---