Nieuw-Vlaamse Alliantie


Reactie N-VA op uitspraken van Armand De Decker (14/11/07)

De N-VA stelt vast dat de heer De Decker van de allereerste dag uit zijn rol valt. Het is ongezien dat iemand die is belast met een opdracht die absolute discretie en terughoudendheid vereist, nauwelijks twaalf uur nadat hij zijn opdracht heeft gekregen, uitgebreid commentaar geeft aan de pers. Bovendien leek het er in eerste instantie erg op dat De Decker het kartel CD&V/N-VA in vraag stelde, een opmerking die hij later evenwel weer introk maar die desalniettemin de nodige vragen oproept.

De N-VA stelt eveneens vast dat Armand De Decker nu al conclusies meent te moeten trekken uit een dialoog waarvan het kartel nog niet heeft beslist er aan deel te nemen. Vorige week vrijdag vroegen CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen en N-VA-voorzitter Bart De Wever waarborgen van de oranje-blauwe partijen voor een staatshervorming waarvan de menu en de richting duidelijk zijn. Zonder deze waarborgen is er geen regering mogelijk in dit land. Het is immers de toekomstige regering die de motor moet zijn van een staatshervorming die de deelstaten de nodige middelen en beslissingsruimte geeft om welvaart en welzijn veilig te stellen voor de volgende generaties.

De ondoordachte verklaringen van de Senaatsvoorzitter staan in schril contrast met het optreden van de Kamervoorzitter en dragen helaas niet bij tot een sfeer van respect en vertrouwen die nochtans noodzakelijk is.

Auteur:
Voorzitter N-VA
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be