KNHS


Studentenruiters aangesloten bij de KNHS
14 november 2007
Ondertekening convenant VNS-KNHS

ERMELO (KNHS) Op zaterdag 10 november hebben de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Vereniging Nederlandse Studentenruiters (VNS) in de Hollandsche Manege in Amsterdam een samenwerkingsconvenant ondertekend.

De VNS, voorheen SNS, is sinds 1969 de belangenbehartiger van de Nederlandse studentenruiters. De VNS organiseert onder andere jaarlijks nationale studentenruiterkampioenschappen en ontmoetingen tussen studentenruiters. Ook het afvaardigen van studententeams naar internationale toernooien zoals het Wereldkampioenschap dat om het jaar wordt gehouden, behoort tot haar taken.

De VNS telt ongeveer 22 aangesloten studentenrijverenigingen. Er zijn naar schatting tussen 2000 en 3000 studentenruiters actief. De VNS-wedstrijden worden verreden conform de wedstrijdreglementen en wedstrijdrichtlijnen die zijn goedgekeurd door het KNHS-bestuur. De leden van de VNS kunnen KNHS-juryleden,-parcoursbouwers en -officials inzetten voor hun wedstrijden en activiteiten. Studenten die aan de reguliere KNHS-wedstrijden willen deelnemen, moeten over een KNHS-startkaart beschikken en lid zijn van een bij de KNHS aangesloten paardensportvereniging.

Voorlopige wedstrijdkalender VNS 2008:
9 en 10 februari 2008: Stedenontmoeting Hippocampus in Enschede (Manege Horstlinde) 8 en 9 maart 2008: Stedenontmoeting Blok in Amsterdam (Hollandsche Manege)

Website Vereniging Nederlandse Studentenruiters

Bij de foto:
KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel en VNS-voorzitter Veerle de Cock ondertekenen het convenant.