Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Verwendag voor tien reumapatiënten (14-11-2007)

Op dinsdag 13 november kregen enkele reumapatiënten van ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk een arrangement aangeboden door sauna- en beautycentrum de Zwaluwhoeve. Aanleiding hiervoor was het initiatief van de reumaverpleegkundigen van St Jansdal. Zij wilden iets wilden doen voor de reumapatiënten tijdens de week van de Chronisch Zieken, die tot 15 november duurt. Zij selecteerden uit hun patiëntenbestand tien dames, allemaal moeders. âWe vonden we het een belangrijk criterium om vooral moeders die reuma hebben, met elkaar in aanraking te laten komen. Na bekendmaking van de namen waren de reacties van hen overweldigend, van juichend tot ontroerdâ, aldus reumaverpleegkundige Ina Tromp en Joke Visch.

Op de verwendag kregen de moeders allereerst een lunch aangeboden in het ziekenhuis. Daarna werden ze opgehaald door de Boulevard Express om met deze bekende gele schoolbus richting de Zwaluwhoeve te rijden. Bij de sauna werden ze onthaald met champagne en mochten ze heerlijk relaxen. Veel reumapatiënten vinden warmte erg lekker, omdat dit hun spieren ontspant. De dames mochten van alle faciliteiten gebruik maken. Voor de inwendige mens was er âs middags koffie met gebak, aangeboden door bakkerij Van Dongen. De dag in de Zwaluwhoeve werd afgesloten met een buffet.

Orthopedisch schoenmaker Schonhagen, de Reumapatiëntenvereniging uit Harderwijk en de firma Roche hebben ook hun steentje bijgedragen om deze dag te verwezenlijken. De firma Procter & Gamble gaf een verzorgingsproduct aan de dames en de uitgever van het blad Quest bood de mannen een uurtje leesgenot krijgen aan.


---