Provincie Utrecht

Sociaal Plan Openbaar Lichaam Muskusrattenbestrijding (OLM) ondertekend

14-11-2007 -

Het sociaal plan voor het Openbaar Lichaam Muskusrattenbestrijding (OLM) is door betrokken partijen officieel ondertekend. Dat gebeurde dinsdag door vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de provincie Utrecht en vakbond ABVAKABO FNV. De laatste tekende mede namens CNV Publieke Zaak. De ondertekening vond plaats nadat de achterban van de vakbonden zich eerder akkoord verklaarde met het sociaal plan.

Het Openbaar Lichaam Muskusrattenbestrijding Utrecht (OLM) gaat per 1 januari 2008 over naar Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. In de periode tot 1 januari zullen de afspraken in het sociaal plan dat er nu ligt, worden uitgewerkt in contracten met de individuele medewerkers.

Alle 59 vaste en tijdelijke medewerkers van het OLM gaan over. Het arbeidsvoorwaardenpakket voor de muskusrattenvangers per 1 januari 2008 is, na intensieve onderhandelingen eerder dit jaar, gelijkwaardig aan het huidige pakket.

Openbaar Lichaam Muskusrattenbestrijding Utrecht Het Openbaar Lichaam Muskusrattenbestrijding Utrecht (OLM) is nu nog een gemeenschappelijke regeling tussen de provincie Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en waterschap Vallei & Eem, Het OLM voert de bestrijding van de muskusrat uit binnen de provincie Utrecht en het Gelderse gedeelte van waterschap Vallei & Eem.

Dit persbericht wordt namens het OLM en de vakbonden abvakabo Fnv en cnv publieke zaak verstuurd door de provincie Utrecht

Meer informatie: Danielle van Wieringen, telefoon 030-2582007