Gemeente Enschede

Start verkoop eerste bedrijfskavels "Op de Brouwerij"

De gemeente is gestart met de uitgifte van de eerste bedrijfskavels in "Op de Brouwerij", het voormalige Grolschterrein in Roombeek. Het betreft bedrijfskavels in het noordelijk deelplan van "Op de Brouwerij". De eerste kandidaten hebben zich reeds voor een kavel in dit plandeel aangemeld. In het noordelijk plandeel wordt circa 20.000 m2 bedrijfsruimte uitgegeven.

Bij "Op de Brouwerij" wordt ingezet op hoogwaardige en kennisintensieve bedrijvigheid in de sectoren Zorg & Technologie, Cultuur & Technologie, ICT en creatieve industrie. In het hart van "Op de Brouwerij" verrijst de Creatieve Campus, een fysieke clustering van creatieve bedrijven. Deze clustering kan bijdragen aan de voor deze ondernemers belangrijke onderlinge contacten en samenwerkingsverbanden. Ook het Media Art Centre, dat gevestigd wordt in het voormalige Brouwhuis, wordt een werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers en individuen werkzaam op het terrein van media, design en technologie.

Het aanbod van bedrijfsruimte in "Op de Brouwerij" is zeer flexibel. Aan vrijwel alle vestigingswensen van ondernemers kan worden voldaan, van 150 tot 2.000 m2 kaveloppervlakte. Maar ook ondernemers die zelf niet willen bouwen kunnen in het zuidelijk deel van het gebied, dat door ING Real Estate Development ontwikkeld wordt, in nieuwbouwpanden bedrijfskavels kopen of huren. Uiteindelijk moet in "Op de Brouwerij" zo'n 45.000 m2 aan commerciële en bedrijfsruimten komen. De arbeidsplaatsen van "Op de Brouwerij" leveren tevens een aanzienlijke bijdrage aan de economische opgave voor Roombeek

14 november 2007