Gemeente Coevorden

Eenmalig 35.000 euro voor Stichting Zwembad Zweeloo

De Stichting Zwembad Zweeloo krijgt eenmalig 35.000 euro van de gemeente Coevorden voor dringende investeringen in het zwembad. De verwarmingsketel moet worden vervangen en aan het bad en de glijbaan moeten reparaties worden uitgevoerd. Een verzoek van de stichting voor een structurele verhoging van de exploitatiebijdrage van 42.000 euro is afgewezen.

Sinds 2002 is het zwembad in Zweeloo in eigendom en beheer bij de Stichting Zwembad Zweeloo. De stichting ontvangt van de gemeente Coevorden jaarlijks een exploitatiebijdrage. Destijds is besloten om na een periode van 5 exploitatiejaren te bezien of deze exploitatiebijdrage neerwaarts bijgesteld kan worden. Begin 2007 heeft de stichting Zwembad Zweeloo verzocht om een bijstelling van de financiële afspraken met de gemeente.

Sluiting

Volgens het college is de huidige exploitatiebijdrage van 42.000 euro per jaar toereikend. In de afgelopen vijf jaar was ieder jaar sprake van een batig saldo. Daarnaast zijn er nog twee openluchtzwembaden in de gemeente die door stichtingen worden beheerd. Wanneer het zwembad niet de noodzakelijke reparaties uitvoert, moet het bad echter sluiten. Dat vindt het college niet wenselijk. Bovendien is dan sprake van kapitaalvernietiging omdat inmiddels bijna 600.000 euro aan gemeentelijk geld in het bad is geïnvesteerd. Het college heeft daarom besloten een eenmalige bijdrage te verstrekken voor de noodzakelijke investeringen. De bijdrage van 35.000 euro komt ten laste van het accommodatiefonds.