Gemeente Coevorden

College wil EUR 730.000 uittrekken voor renovatie sporthal 't Broekveld Sleen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft ingestemd met de renovatie en uitbreiding van sporthal 't Broekveld in Sleen. Daarom stelt het college de raad voor om een krediet beschikbaar te stellen van EUR 730.000.

De volleybalvereniging Sleen heeft vorig jaar diverse malen aangegeven dat de staat van de sporthal Sleen te wensen over laat. De gemeente heeft eerder dit jaar een onderzoek laten uitvoeren naar de bouwkundige staat van de sporthal. Uit dit onderzoek komt naar voren dat renovatie van de sporthal noodzakelijk is om het kwaliteitsniveau van de sporthal weer op peil te brengen.

De bestaande hoofdstructuur van de sporthal blijft gehandhaafd en de overige bouwonderdelen worden deels gesloopt. In de vernieuwing worden alle voegen in de muren gerenoveerd, de kleedkamers voor de binnensport aangepast en de verlichting van de zaal vervangen. Bovendien wordt de sporthal uitgebreid met 2 nieuwe kleedkamers met nevenruimten zodat de sporthal ook voldoet aan de landelijke normering voor de binnensport.
De renovatie van sporthal kost EUR 495.000 en de realisatie van 2 nieuwe kleedruimtes met nevenruimtes kost EUR 235.000.

Gezien de hoge kosten van de renovatie is onderzocht of nieuwbouw een alternatief is. Dit blijkt geen alternatief gezien de aanzienlijk hogere kosten. Bovendien zijn de buitenzijde van hal, de gevels, de kleedkamer van de buitensport en de kantine nog in goede staat. Na renovatie kan de sporthal met de jaarlijkse onderhoudsbeurten naar verwachting weer 25 jaar mee.

De kosten van deze renovatie worden betaald uit het post accommodatiebeleid sporthal Sleen zoals opgenomen is in de begroting 2008 en pas nadat de raad formeel krediet beschikbaar gesteld heeft.