Gemeente Coevorden

Starterslening voor koopwoningen Binnenvree

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden stellen de gemeenteraad voor om toekomstige kopers van een nieuwbouwwoning in de wijk Binnenvree-Zuid een starterslening te verstrekken. Daarbij wordt uitgegaan van de startersverordening van het ministerie van VROM.

De wijk Binnenvree krijgt de komende jaren een totale facelift. In totaal worden er 188 nieuwbouwwoningen gebouwd in Binnenvree-Zuid. In de eerste fase gaat het om twaalf 2-onder-1-kap-koopwoningen aan de Drostenstraat, zesentwintig nieuwe huurwoningen verdeeld over vijf blokken en vijf woningen die een upgrading krijgen en passend gemaakt worden bij de rest van de wijk.

Bouwen voor huidige bewoners

Vanaf de start van het project hebben gemeente en Domesta aangegeven in de wijk Binnenvree-Zuid te willen bouwen voor de huidige bewoners. Dit geldt niet alleen voor de huurwoningen, maar ook voor de koopwoningen. Een starterslening biedt meer mensen de mogelijkheid een woning in Binnenvree-Zuid te kopen. Op deze manier zal er een grote differentiatie in de wijk blijven.

Geen rente en aflossing

Burgemeester en wethouders stellen de raad voor een VROM startersverordening vast te stellen. Met deze verordening kunnen mensen die op basis van hun inkomen geen koopwoning kunnen kopen een lening via de gemeente krijgen, waarover vooralsnog geen rente en aflossing behoeft te worden betaald. Er hoeft pas rente en aflossing te worden betaald als uit een regelmatige inkomenstoets blijkt, dat het inkomen zodanig gestegen is dat dit mogelijk is. Het bedrag van de lening moet in elk geval worden terug betaald als de woning wordt verkocht.

Met de verkoop van de nieuwe koopwoningen in de wijk Binnenvree wordt naar verwachting begin 2008 een start gemaakt.