Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Wijzigingen op terrein Afrikaandermarkt

Door Stadstoezicht zijn, in samenwerking met de deelgemeente Feijenoord, politie en brandweer in mei en juni veiligheidsonderzoeken op de markt Zuid (Afrikaandermarkt) gedaan.

Bereikbaarheid
Er is toen geconstateerd dat de bereikbaarheid van de hulpdiensten over het algemeen en de brandweer in het bijzonder op enkele locaties van deze markt ernstig wordt belemmerd. Als gevolg hiervan heeft de directeur Stadstoezicht de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Herschikking
Het aantal standwerkerplekken blijft gelijk, de plaatsen op het plein zijn echter hergeschikt. In 1 geval is een plek elders op de markt toegewezen. De nieuwe situatie is sinds 18 augustus 2007 een feit.

Herindeling
Het viertal kramen ter hoogte van de kop Sporthal/Pretorialaan wordt teruggebracht naar drie, als gevolg van de noodzakelijke in acht te nemen afstand tussen marktkraam en achterliggende woningen. Van de drie resterende kramen hebben twee een frontbreedte van 7,50 meter. Als gevolg van deze herinrichting worden twee bomen verplaatst en worden de belendende rijen 1 tot 1,5 meter naar achteren verplaatst.

Plaatsnummer 346 vervalt. Plaatsnummer 344 wordt enkel uitgegeven als standaard 5-meter kraam, zonder mogelijkheid tot uitbreiding. Per 1 januari 2008 gaat deze situatie in.

Pretorialaan (winkelrij)
Ter hoogte van de panden aan de Pretorialaan (winkelrij) met huisnummer 36 en 60 komen - ingaande 1 januari 2008 - twee kramen met plaatsnummers 117 en 139 te vervallen.

Paul Krugerstraat
Voor de zaterdagmarkt is vanaf 1 november 2007 plaatsnummer 679, ter hoogte van restaurant SOLO (Paul Krugerstraat), komen te vervallen.

Tekeningen
Van de herindeling van het standwerkersplein en de herinrichting van de kop sporthal/Pretorialaan liggen tekeningen ter inzage bij de dienst Stadstoezicht (Jufferhof 5).