Groen!

Groen! en Ecolo eisen onderzoekscommissie naar praktijken Flahaut

Het financieel beleid van Defensie is niet te volgen. Niet alleen veroorzaakt Flahaut een kastekort van meer dan 200 miljoen euro door een oneigenlijk gebruik van de thesaurierekening, nu blijken er ook meer en meer lijken uit de kast te vallen die minstens wijzen op een verregaande normvervaging. Voor Groen! en Ecolo is het genoeg geweest. Beide partijen eisen dat de Kamer een onderzoekscommissie aanstelt om de financiële politiek van minister Flahaut en de legertop grondig te onderzoeken.

De opeenstapeling van twijfelachtige beslissingen, pogingen tot politieke benoemingen en groteske fratsen van minister van Defensie Flahaut moeten ophouden. Minister Flahaut heeft de voorbije jaren meermaals het nieuws gehaald met zijn eigengereid gedrag, maar sinds de regering Verhofstadt ontslagnemend geworden is, staat er geen maat meer op.

Groen! reageert onthutst op de bevindingen van de Inspectie van Financiën die het oude vermoeden bevestigen dat er hand- en spandiensten verleend werden aan bevriende verenigingen, lokale besturen en sociale instellingen. Dergelijke vriendjespolitiek hoort niet thuis in een modern bestuur.

Groen! en Ecolo willen dat dit dossier onmiddellijk ten gronde uitgespit wordt. Niet alleen de rol van de minister, maar ook die van de legertop moet onderzocht worden.

Groen! en Ecolo nodigen de andere democratische partijen uit om het voorstel tot oprichting van een onderzoekscommissie mee te ondertekenen.

Wouter De Vriendt, Volksvertegenwoordiger Groen!, GSM: 0497 46 65 86 Juliette Boulet, Volksvertegenwoordiger Ecolo, GSM: 0474 76 34 97