ABVAKABO FNV

Resultaat cao CWI, het woord is nu aan u

Aanvankelijk was het plan van de bonden en werkgever om ook over inhoudelijke vernieuwingen in de cao te overleggen. Dit mede op basis van suggesties van medewerkers, bijvoorbeeld in de door ons gehouden enquete over de cao CWI. Gezien de besluitvorming over het spoedig samengaan van UWV en CWI vinden onderhandelaars dat de aandacht nu gericht moet zijn op een goede overgang naar de nieuwe situatie.

Onderhandelaars van vakbonden en CWI zijn het daarom maandag eens geworden over het feit dat de cao beter verlengd kan worden met één jaar. Bonden wilden dan wel dat hun maximale looneis ingewilligd zou worden. Derhalve worden per 1 januari 2008 de salarissen structureel verhoogd met 3%, de eindejaarsuitkering stijgt in 2008 met 0,5 naar 4,5%. De inhoud blijft dus verder ongewijzigd.

Dit is volgens bonden en werkgever op dit moment de beste optie gezien de voorgenomen fusie van CWI en UWV per 1 januari 2009. CWI zal dan verder gaan als het WERKbedrijf, een onderdeel van UWV.

Overgang

Voor de medewerkers van CWI is vanaf 1 januari 2009 de cao van UWV van toepassing. De komende maanden zullen de arbeidsvoorwaarden van CWI en UWV naast elkaar gelegd worden om waar nodig overgangsregelingen af te spreken. Tevens is afgesproken dat naast de ondernemingsraad ook de bonden tijdig betrokken zullen worden bij het vaststellen van de nieuwe functies en de functiewaardering van het WERKbedrijf. Deze afspraken worden in een pré-ambule bij de cao vastgelegd. De suggesties, die door medewerkers de afgelopen periode ingebracht zijn, zullen bij de verdere voorbereiding van de samenwerking met UWV zeker worden betrokken.

Leden hebben het laatste woord

Het onderhandelingsresultaat wordt door de vertegenwoordigers van de vakbonden ter goedkeuring voorgelegd aan hun leden. Begin december zal duidelijk zijn of sprake is van een definitief akkoord.