Politie houdt controle rondom wijk

Sint Oedenrode, 14-11-2007

De politie heeft dinsdagavond van 18.30-22.30 uur een grote controle gehouden rondom de wijk De Kienehoef in Sint Oedenrode. Dit in het kader van een woninginbrakenoffensief.

Op de Koninginnelaan, de Zwembadweg, de Ollandseweg en de Kortestraat werden in totaal 524 autos gecontroleerd. De politie heeft zes processen-verbaal uitgeschreven (een voor het ontbreken van een kentekenplaat aan de voorzijde, vijf voor het niet tonen van het rijbewijs). Verder zijn geen verdachte personen of situaties waargenomen.

De controle is gehouden in het kader van een woninginbrakenoffensief. Inbrekers blijken vooral in de donkere maanden, als de avonden vroeg vallen, toe te slaan. De politie is de komende maanden dan ook extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken, waar veel wordt ingebroken. De grote controle die dinsdagavond in Sint Oedenrode werd gehouden, maakt ook onderdeel uit van het offensief.

De politie doet ook een oproep naar alle burgers om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde autos of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 0900-8844. Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan.

Bij de controle in Sint Oedenrode werden elf politieagenten ingezet. De komende maanden houdt de politie meer van dergelijke controles in de regio Brabant-Noord.