Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 november 2007

Grote Johannes 3vers16-actie in Nederland

Laagdrempelige themadiensten op 16-3-2008

In de laatste weken van 2007 gaat een landelijke actie van start met als inzet om de boodschap van Johannes 3vers16 breed onder de aandacht van het Nederlandse volk te brengen. Hoogtepunt van deze actie zal zijn op Palmzondag 16-3-2008, wanneer naar verwachting in veel kerken en gemeenten gepreekt zal worden over 'het bekendste vers uit de Bijbel'.

Aanleiding
Aanleiding voor deze in Amerika geïnitieerde actie is de verschijning van het nieuwste boek van bestsellerauteur Max Lucado. Rond het thema van dit boek 3:16, The Numbers of Hope (Nederlandse vertaling: 3:16, De hoopvolle boodschap van het bekendste Bijbelvers) worden uitgebreide mediacampagnes gehouden. Veel Amerikaanse kerken en organisaties benutten deze aandacht om in hun omgeving te getuigen van Gods gevende liefde. In Nederland heeft een aantal organisaties dit initiatief overgenomen. Kerken en gemeentes worden opgeroepen om deze mogelijkheid te benutten. Ze worden hierin ondersteund met diverse promotiematerialen.

Actie
Op verschillende manieren kunnen kerken en individuele gelovigen aandacht vragen voor de kern van het evangelie, zoals die in Johannes 3:16 is verwoord. De verwachting is dat net als in de VS in veel kerken speciale diensten gehouden zullen worden op Palmzondag (16-3). Belangstellenden worden uitgenodigd door posters op te hangen, flyers te verspreiden en door aankondigingen in de media (persberichten). Deze publiciteit is op zichzelf een goede gelegenheid om het evangelie onder de aandacht te brengen. Andere kerken kiezen ervoor om in een gewone dienst in de prediking te focussen op 3:16 of in de lijdensweek thema's uit deze Bijbeltekst te overdenken.

Beschikbare materialen
Voor de verschillende invullingen die aan de 3:16-actie gegeven worden, zijn materialen ontwikkeld die in de komende maanden beschikbaar komen. Het boek 3:16 van Max Lucado is beschikbaar vanaf eind november, verkrijgbaar in de boekhandel. Vanaf begin december zijn via de website www.3vers16.nl gratis materialen te downloaden: om mensen uit te nodigen voor een speciale 3:16-dienst: uitnodigingsfolder, voorbeeld van een persbericht, uitnodigingsposter. Te bestellen zijn verder een poster en een boekenlegger met Johannes 3:16 erop. Extra aankleding van deze actie is mogelijk door onder andere speciale 3:16 T-shirts en caps, verkrijgbaar via de evangelische boekhandel, via www.asafbooksgiftsmusic.com of www.3vers16.nl.

Preekschets en liederenselectie
Door Passie voor Preken worden enkele preekschetsen over 3:16 gemaakt. Vanaf begin januari te downloaden via www.3vers16.nl. Dat geldt ook voor een aantal liedsuggesties voor het opstellen van een liturgie rond het thema 3:16.

Bestellen:

3 : 16
3 : 16
Max Lucado


Noot voor de redactie -