Gemeente Barneveld


Consumentgericht bouwen in Blankensgoed Voorthuizen

De gemeente Barneveld realiseert in de derde fase van de woonwijk Blankensgoed in Voorthuizen dertien woningen volgens het principe van consumentgericht bouwen. Toekomstige bewoners zijn op deze manier nauwer dan anders bij de bouw hun toekomstige woning betrokken.

In elke fase van Blankensgoed gebeurt iets bijzonders op het gebied van woningbouw. In de 1^e fase wordt een project voor begeleid wonen gerealiseerd, in de 2^e fase worden 34 rug-aan-rugwoningen, speciaal ge-richt op starters, gebouwd en in de 4^e fase is een locatie opgenomen voor wonen, detailhandel en dienstverlening. In de 3^e fase wil de gemeente dertien woningen realiseren volgens het principe van consument-gericht bouwen. Het gaat om vier hoekwoningen (duur), vier middenwoningen (middelduur) en vijf tussen-woningen (duur).

Consumentgericht bouwen
Er zijn in Nederland zeven varianten als het om consumentgericht bouwen gaat: van de traditionele tot de integrale aanpak. Het college van B&W heeft voor Blankensgoed gekozen voor de zogenoemde configuratiebenadering: de consument heeft daarbij een zeer groot aantal keuzemogelijkheden ten aanzien van volume en indeling. De uitvoerbaarheid van de nieuwbouwwoningen is gegarandeerd door een vérgaande samenwerking tussen de ontwikkelaar en de bouwer.

Inschrijven
In het eerste kwartaal van 2008 wordt bekend welk bouwbedrijf de woningen bouwt. Geïnteresseerden die zich willen inschrijven voor zo'n woning, kunnen zich tegen die tijd aanmelden bij het betreffende bouwbedrijf. Over de inschrijfprocedure en de wijze waarop het bouwbedrijf met aspirant-kopers overleg gaat voeren, worden aparte advertenties geplaatst.

Barneveld, 13 november 2007

Persbericht 07144
Mutatiedatum 14/11/2007