Gemeente Barneveld


Barneveld start met verkavelingsplan Eilanden-Oost in De Burgt

Het college van burgemeester en wethouders van Barneveld heeft de startnotitie voor de ontwikkeling van de deelwijk Eilanden-Oost in De Burgt vastgesteld. Het is de bedoeling, dat tussen medio 2008 en 2009 in totaal 224 woningen worden gebouwd.

Na de (stedenbouwkundige) afronding van het bouwplan Lanen-West is afgesproken, dat nog één bouwplan wordt ontwikkeld, vóórdat de gemeente overschakelt naar de ontwikkeling van Veller I. Dat is het gebied Eilanden-Oost, ten oosten van de Nederwoudseweg. In het plangebied is ruimte voor vrije sectorwoningen, middeldure woningen, sociale- en huurwoningen.

In dit gedeelte van De Burgt is aan de zijde van de Lunterseweg ook ruimte gereserveerd voor een supermarkt.

Ontsluiting
Het plangebied Eilanden-Oost wordt ontsloten door middel van een nieuwe ontsluitingsweg: de Burgemeester Van Diepeningenlaan en de bestaande Woudseweg. Daarnaast wordt een fietsverbinding tussen Eilanden-Oost en de wijk Barneveld-Zuid II gerealiseerd. De verkeersstructuur wordt zó vormgegeven, dat sluipverkeer vrijwel onmogelijk is.

Verdere procedure
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de startnotitie. Op basis hiervan wordt een schetsontwerp gemaakt. Daarmee kan het definitieve verkavelingsplan en een inrichtingsplan worden gemaakt. Op basis hiervan wordt het definitieve plan Eilanden-Oost gemaakt.

Barneveld, 13 november 2007

Persbericht 07146
Mutatiedatum 14/11/2007