Gemeente Barneveld


Plan van aanpak voor de actualisatie van bestemmingsplannen

Het college van burgemeester en wethouders van Barneveld heeft het plan van aanpak voor het actualiseren van bestemmingsplannen vastgesteld. Van 2008 tot en met 2011 zullen negen bestemmingsplannen worden geactualiseerd.

In Barneveld zijn de laatste twee decennia voor diverse grote en kleinere gebieden bestemmingsplannen gemaakt die van elkaar verschillen wat betreft opzet en benadering. Met de actualisatie wordt door de gemeente Barneveld onder andere getracht om meer uniformiteit in de structuur van de bestemmingsplannen te realiseren. De actualisatie draagt daardoor bij aan het scheppen van duidelijkheid en is goed voor de rechtszekerheid en de rechtsgelijkheid van bewoners.

Vanaf 2008 tot en met 2011 zullen de bestemmingsplannen voor de volgende plangebieden respectievelijk worden herzien: Barneveld West, Barneveld Noord, Barneveld Zuid, Barneveld Oost, kleine kernen, bedrijventerrein, Voorthuizen, centrum Barneveld, centrum Voorthuizen.

De basis voor de actualisatie is de ruimtelijke visie Structuurvisie Barneveld 2015.

Goede en actuele bestemmingsplannen zijn belangrijk. Het gaat immers om de ruimtelijk-juridische documenten die het toegestane gebruik van de gronden aangevend en daarbij regels geven voor de bouw(on)mogelijkheden. De gemeente Barneveld speelt met de actualisatie van de bestemmingsplannen mede in op de aanstaande wetswijziging van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Barneveld, 13 november 2007

Persbericht 07147

Mutatiedatum 14/11/2007