Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 14 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 14-11-2007 o Met: Vuurwerk op rooidag, getuigen roofpoging gezocht en dreigen in de bank

Vuurwerk op rooidag

Zaandam en Landsmeer, dinsdag 13 november 2007.

De politie heeft tijdens een rooidag in een woning aan de Brikstraat in Zaandam een hennepplantage aangetroffen. Op de bovenverdieping en de zolder waren kweekruimtes in werking. Er stonden in totaal circa 480 planten. De stroom werd buiten de meter om betrokken. Het energiebedrijf heeft de boel afgesloten en de meter meegenomen. Het illegale verbruik zal worden geschat en de huurder van de woning krijgt de rekening. De oogst en apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen en afgevoerd. Onderzoek naar de huurder van de woning wordt ingesteld.

In een woning aan de Kepplerstraat werd na het forceren van een deur een kleine plantage aangetroffen die niet meer in werking was. De apparatuur en een zakje met 300 gram henneptoppen werd in beslag genomen. Er was niet geknoeid met de elektriciteit. De huurder moet nog worden gehoord.

In Landsmeer heeft de politie een 36-jarige bewoner van de Fazantenstraat aangehouden. In zijn woning werd op de eerste etage een hennepplantage aangetroffen met ongeveer 200 planten. Tevens troffen de agenten ruim 250 kilo illegaal vuurwerk aan. De planten, apparatuur en het vuurwerk werden in beslag genomen en afgevoerd ter vernietiging. Het energiebedrijf heeft ook hier de meter meegenomen omdat de stroom buiten de meter om werd betrokken. De gemiste inkomsten worden berekend en in rekening gebracht bij de bewoner. De verdachte verklaarde dat hij met zijn activiteiten van schulden af probeerde te komen. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Getuigen roofpoging gezocht

Purmerend, dinsdag 13 november 2007, 23:24 uur.

De politie zoekt getuigen die kunnen helpen met het oplossen van een mislukte beroving. Een 30-jarige man uit Oosthuizen reed dinsdagavond tegen elf uur op zijn fiets vanuit Purmerend over de Purmerdijk in de richting van Kwadijk. Bij het derde bruggetje reed hij drie lopende jongens voorbij en werd hij vastgepakt waardoor hij moest stoppen. Eén van de daders bedreigde de man met een vuurwapen. Om onduidelijke reden werd de actie afgebroken en het drietal ging er vandoor in de richting van het Fenixlaantje. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Purmerend via 0900-8844.

Winkeldievegge

Zaandam, woensdag 14 november 2007, 10:54 uur.

De politie heeft een 64-jarige Zaandamse overgenomen van
winkelpersoneel van een supermarkt aan de Prinsenstraat. De vrouw had een winkelmandje en een tas mee. Een paar blikjes bier werden in het mandje gedaan. In de tas werd een lijst aan andere artikelen gestopt. De inhoud van het mandje werd afgerekend maar de tas met ruim 30 euro aan spullen werd zo meegenomen. De vrouw was al meerdere malen ter zake winkeldiefstal met de politie in aanraking geweest. Zij ontkende overigens te hebben gestolen. Zij was gewoon 'vergeten' af te rekenen. Na het opmaken van proces-verbaal werd de Zaandamse heengezonden.

Bedreiging

Zaandam en Purmerend, dinsdag 13 november 2007, 09:48 uur.

De politie heeft op last van de officier van justitie een 39-jarige man uit Assendelft aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreiging van zijn in Purmerend wonende ex-vriendin. De vrouw zou al enige tijd worden lastiggevallen en ernstig zijn bedreigd. Zij werd door een hulpverleningsinstantie ondergebracht op een schuiladres. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Dreigen in de bank

Zaandam, dinsdag 13 november 2007, 13:43 uur.

Een 44-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden. De man zou personeel van een bank aan de Gedempte Gracht hebben bedreigd. De verdachte was al eerder aangehouden omdat hij in dezelfde bank personeel had bedreigd. Hij had ook al een verbod gekregen om het pand te betreden. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld. Omdat de verdachte vreemd reageerde werd medische hulp ingeschakeld. Op last van de burgemeester werd de man verplicht opgenomen en per ambulance naar een kliniek gebracht.

Laatst gewijzigd 14-11-2007 15:58 | © Politie Zaanstreek-Waterland |