Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 14-11

BERGEN OP ZOOM, 14 november 2007

Dronken automobilist aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmorgen kort voor 04.00 uur een 55-jarige automobilist uit Roosendaal voor zijn woning aangehouden. De man was behoorlijk dronken zijn auto in gestapt in een parkeergarage op het Kloosterplein in Breda. Diverse omstanders probeerden hem nog tegen te houden, maar dat lukte niet. Wel noteerden ze het kenteken en belden vervolgens de politie. Agenten die in Breda zochten naar de man konden hem niet meer vinden, waarna besloten werd voor zijn woning post te vatten. Na enige tijd kwam de Roosendaler thuis en kon direct blazen. Hij scoorde 850 ug/l, bijna vier maal de toegestane maximale hoeveelheid van 220 ug/l. Bij overtredingen met een score van meer dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen en dus ook dit geval. Na verhoor is de Roosendaler heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bergenaar aangehouden op verdenking van brandstichting

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN: De politie heeft dinsdagmiddag kort na 15.00 uur een 44-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van brandstichting. De man meldde zich vrijwillig op het politiebureau in verband met het nog moeten uitzitten van een celstraf. De man werd gezocht, omdat hij de huurder was van een kamer boven een pand aan de Grote Kerkstraat. In zijn kamer brak brand afgelopen zaterdag brand uit, maar de man bleek bij het blussen niet aanwezig te zijn. Daarbij werd al snel duidelijk dat het om brandstichting ging. De man zegt niets met de brand van doen te hebben. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Grootscheepse diefstal van LCD-televisies

ROOSENDAAL: Bij een distributiecentrum aan de Tussenriemer zijn 62 LCD-televisies gestolen. De dieven kwamen binnen door enkele roldeuren van het bedrijfspand te forceren. De diefstal heeft in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 november plaatsgevonden. De politie stelt een onderzoek in, nadat een vertegenwoordiger van het bedrijf deze week aangifte heeft gedaan.

Auto gestolen bij woninginbraak Ossendrecht

OSSENDRECHT: Bij een woninginbraak aan de Trambaan is in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 1`4 november een zwarte Peugeot 407 SW (96-PX-BH) gestolen. De dieven kwamen binnen door gaatjes in de kozijnen te boren. In de woning werden onder meer de autosleutels gestolen, waarna de dieven er vandoor gingen. De auto staat internationaal gesignaleerd; de politie stelt een onderzoek in.

Bergenaar aangehouden met 330 gram hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagmiddag kort voor 14.30 uur een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man is eigenaar van een belwinkel aan de Antwerpsestraat. Bij een handhavingsactie in samenwerking met de gemeente werd in zijn winkel een zak met ruim 330 gram hennep gevonden. De Bergenaar is ingesloten op het bureau; hij zegt niets met de softdrugs te maken te hebben.

Auteur: Andre van den Hul