Gemeente Venlo


Subsidie voor bodemsanering van bedrijfsterreinen

14-11-2007

Meldt u vóór 1 januari 2008 aan!

Bodemsanering verplicht of vrijwillig
Bent u eigenaar of erfpachter van een perceel met bodemverontreiniging waar een bedrijf of onderneming op gevestigd is? Dan kan het zijn dat u wettelijk verplicht bent de bodem te saneren. Ook is het mogelijk dat u de bodem vrijwillig gaat saneren omdat u, of uw huurder bouwwerkzaamheden op uw terrein heeft gepland waarvoor sanering noodzakelijk is.

Waarom dit bericht?
Wij vinden het belangrijk dat bedrijven en de eigenaren van bedrijfsterreinen in de gemeente Venlo optimaal kunnen profiteren van overheidssubsidies.

Voor wie is de subsidie bedoeld?
Voor de bodemsanering van bedrijfslocaties heeft de Rijksoverheid een subsidieregeling ingesteld. Om aanspraak op subsidie te kunnen maken, moet u eigenaar of erfpachter zijn van een bedrijfslocatie in Venlo.

Wanneer komt u in aanmerking voor subsidie?
Afhankelijk van de ouderdom van de verontreiniging, uw betrokkenheid bij het veroorzaken ervan, de datum van verwerving van het terrein en de grootte van de onderneming (MKB of niet) kan deze subsidie van minimaal 15 % oplopen tot maximaal 70% van de saneringskosten. Dit kan gaan om bedragen van tienduizenden euro's of meer! Wanneer u daadwerkelijk gaat saneren is niet van belang. Als u zich maar vóór 1 januari 2008 heeft aangemeld bij de gemeente Venlo of het Bodemcentrum. Een bijbehorend bodemrapport kan nog tot 1 juli 2008 ingediend worden.

Hoe en waar kunt u zich aanmelden?
De aanmelding kan heel eenvoudig met het voorgedrukte formulier dat u zelf kunt invullen en toezenden U kunt zich aanmelden bij de gemeente Venlo, Postbus 3434, 5902 RK te Venlo of bij het Bodemcentrum, Postbus 554, 3900 GJ te Houten.

Naast subsidie ook schaalvoordeel door samenwerking Om de bodemsanering van bedrijfslocaties te stimuleren hebben de overheid en het bedrijfsleven de handen ineengeslagen om het saneren een stuk eenvoudiger en financieel aantrekkelijker te maken. De oprichting van Bodemcentrum, een initiatief van de brancheorganisaties in samenwerking met de overheid, kan het de ondernemer veel gemakkelijker maken de bodem te saneren. U kunt bij het Bodemcentrum ook terecht voor een totaaloplossing voor de aanpak van uw bodemverontreiniging waarbij tevens een korting is inbegrepen. Voor meer informatie kunt u onder andere de site van de Stichting Bodemcentrum (www.bodemcentrum.nl) raadplegen of telefonisch contact opnemen via 030-2567370.

Ik ben al BSB-deelnemer. Moet ik me dan ook nog aanmelden ? Ja. Als u in aanmerking wilt komen voor subsidie moet u zich met het voorgedrukte aanmeldformulier, aanmelden bij de gemeente. Het bijbehorende bodemrapport kan nog tot 1 juli 2008 ingediend worden. Deelname aan de BSB-regeling geldt niet als aanmelding voor de bedrijvenregeling.

Subsidiemogelijkheid vervalt per 1 januari 2008 Als u zich niet vóór 1 januari 2008 aanmeldt, kunt u geen beroep meer doen op de subsidieregeling.

Meer informatie
U kunt meer informatie over de subsidieregeling en een aanmeldingsformulier vinden op de websites
www.meldbedrijvenregeling.nl of www.bodemcentrum.nl Daar kunt u ook het aanmeldingsformulier downloaden.

Heeft u vragen aan de gemeente Venlo: stuur dan een e-mail naar: bodem@venlo.nl

Vermeld als onderwerp BEDRIJVENREGELING en geef uw vraag beknopt weer. Laat ook uw contactgegevens achter, zoals uw telefoonnummer. U krijgt dan een reactie per e-mail, of wij bellen u.

Niet geschoten is altijd mis!
Door tijdige aanmelding behoudt u kans op eventuele subsidie. Bovendien kunt u uw bedrijfslocatie altijd weer afmelden.