Vlaamse Overheid

energiemarkt?

Nieuwe VREG folder: Loopt u verloren op de energiemarkt?

Vlaamse overheid

woensdag 14 november 2007

De VREG stelt op 14 november 2007 haar nieuwe algemene informatiefolder voor. Die folder is vooral bedoeld voor particulieren en kleine professionele afnemers van elektriciteit en aardgas. Loopt u verloren op de energiemarkt? Geen nood? In een handige folder wijst de VREG u de weg.

Uit de Marktmonitor 2007 die de VREG ook vandaag voorstelt, blijkt duidelijk dat er nog een grote behoefte bestaat aan objectieve informatie over de energiemarkt. Nog steeds voelt de helft van de gezinnen in Vlaanderen zich onvoldoende geïnformeerd. Maar tegelijk blijkt dat de grote meerderheid van de gezinnen niet actief naar informatie gezocht heeft.
Verder blijkt dat de gezinnen grotendeels trouwe energieklanten zijn. Ruim vier op de vijf gezinnen zeggen dat ze hun contract waarschijnlijk zullen verlengen, bijna twee op de drie zeggen daarvan zelfs zeker te zijn. Toch vereist een goed werkende energiemarkt dat klanten bereid zijn om de energieleveranciers tegen elkaar uit te spelen.
Daarom informeert de VREG de energieafnemers in Vlaanderen met praktische en doelgerichte informatie. Net om dat informatieaanbod bekend te maken en om de gezinnen en bedrijven een eerste wegwijzer te bezorgen zodat ze hun weg op de energiemarkt in Vlaanderen kunnen vinden, heeft de VREG de folder Loopt u verloren op de energiemarkt? opgesteld.

In de folder vindt u de volgende informatie:
- Een korte introductie over de liberalisering van de energiemarkt
- Wie doet wat op de energiemarkt? Deze rubriek bevat ook een grafische voorstelling en uitleg over de energieleveranciers en de netbeheerders.

- Wat kan de VREG voor u doen? De VREG biedt zelf nuttige informatie aan:
o Via de leveranciersvergelijking kan een gezin of kleine ondernemer een objectieve vergelijking maken van het aanbod van alle elektriciteits- en aardgasleveranciers. o U kunt opzoeken wie de netbeheerder is in uw streek. o U kunt een overzicht vinden van welke leveranciers over een leveringsvergunning beschikken en hun contactgegevens opzoeken. o Wie informatie zoekt over sociale maatregelen in verband met elektriciteit of aardgas, vindt die ook op www.vreg.be.
- Hoe veranderen van energieleverancier in 5 vragen? Waarom? Voor welke producten? Naar wie? Onder welke voorwaarden? Hoe praktisch aanpakken?

- In alle zekerheid kiezen voor groene stroom. De VREG controleert.
- Wat bij verhuizing? Hoe pakt u het aan om bij een verhuizing elektriciteit en aardgas mee te verhuizen? Daarvoor heeft de VREG haar Verhuisfolder klaar.

- Voor andere informatie speelt de VREG de rol van wegwijzer. Hoe vraagt u een aansluiting aan? Welke sociale maatregelen gelden er op federaal vlak? ...

Op de VREG-website www.vreg.be vindt u al die informatie, en nog veel meer.

Geen internetaansluiting? Geen probleem! U kunt de informatie ook telefonisch opvragen via
02 553 13 53.

U kunt de folder downloaden van de VREG-website of u kunt hem bestellen via info@vreg.be.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Dhr. André Pictoel, Gedelegeerd Bestuurder VREG Tel: 02 553 13 79
Email: andre.pictoel@vreg.be