Provincie Zuid-Holland

Den Haag, Statenfractie Zuid-Holland
14 november 2007

Voorstellen PvdA-Statenfractie leiden tot betere jeugdzorg in Zuid-Holland

PvdA Zuid-Holland vindt dat jongeren recht hebben op snelle en goede hulp als ze in de problemen komen. Dat is nu niet altijd het geval en dat moet zo snel mogelijk veranderen. De Provincie moet beter kijken naar de problemen die sommige jongeren en hun ouders hebben, om ze te kunnen helpen. Ook moeten jeugdzorginstellingen voor goede hulp aan jongeren beloond worden. Ten slotte moet het geld voor jeugdzorg effectiever worden besteed.

Tijdens de Algemene Beschouwingen van de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft de PvdA ervoor gezorgd dat de jeugdzorg volgend jaar op drie punten verbeterd wordt:

1. Zuid-Holland gaat er samen met de andere provincies voor zorgen dat het geld dat jeugdzorginstellingen krijgen afhangt van de kwaliteit van de zorg die jongeren en hun ouders krijgen; 2. om jongeren nog beter te helpen wordt onafhankelijk onderzocht welke hulp het beste helpt bij welk probleem; 3. de provincie gaat voor het eerst structureel kijken naar de hulpvraag van jongeren en maakt prognoses voor de toekomst. Het is de bedoeling dat het aanbod van zorg daardoor beter wordt afgestemd op de vraag.