Politie Hollands Midden




Datum: 14 november 2007

(

Sassenheim Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag
De politie van Sassenheim heeft een 21 jarige man uit Sassenheim aangehouden vanwege het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk. De politie kreeg een tip dat de man mogelijk illegaal vuurwerk in zijn woning had. De politie deed daarom op dinsdag 13 november een instap en vond in de woning (straatnaam wordt niet bekend gemaakt) een hoeveelheid illegaal vuurwerk. Het gaat om een 100.000 knaller en ruim 38 Supervlinders. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Illegaal vuurwerk gevaarlijk
De politie benadrukt het gevaar van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk waardoor er een verhoogde kans is op letsel. Lontjes kunnen tekort zijn, vuurwerk beschadigd, teveel kruit waardoor het vuuwerk te snel, ta hard of in een andere richting klapt dan gewenst. Dat maakt illegaal vuurwerk niet alleen gevaarlijk voor de vuurwerkafsteker, maar ook voor omstanders.

Leiden Zwaar gewonde bij aanrijding tussen lijnbus en auto
Een vrouw waarvan de identiteit nog niet bekend is, heeft woensdagmiddag 14 november zware verwondingen opgelopen bij een verkeersongeluk op de kruising Rijnsburgerweg met de Bargalaan. Een andere inzittende van het voertuig bleef ongedeerd. De auto waarin ze zaten werd rond 14.35 uur aangereden door een lijnbus die de vanuit de richting Oegstgeest linksaf de remise van Connexion inreed. Op dat moment reed de auto van het slachtoffer uit tegengestelde richting de kruising op. Het slachtoffer raakte bekneld. Brandweer en artsen van de traumahelikopter verleenden terplaatse hulp aan het slachtoffer. Zij is overgebracht naar het LUMC. In de lijnbus zaten geen passagiers. In de bus zaten geen passagiers. De politie is begonnen met een onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval. Mensen die van dit ongeval getuige zijn geweest wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van het team Leiden -Noord via 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Aanrijding tussen fietser en automobilist
Een 27 jarige fietser uit Gouda is woensdag 14 november rond 08.35 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij had met een 57 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Op de kruising Karel Doormanstraat met de Jan Nieuwenhuijzenstraat verleende de Gouwenaar geen voorrang. Hij is met rug- en beenklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Gouda Politie zoekt bedreigers van jongen
De politie is op zoek naar twee ongeveer 16 jarige jongens die woensdag 7 november rond 16.00 uur van een 11 jarige jongen uit Gouda geld wilden hebben en hem daarbij met een aansteker bereigde. De jongen liep bij het winkelcentrum het Lekkenburg toen de twee op hem afkwamen. Onmiddellijk vroegen ze geld en om die eis kracht bij te zetten hielden ze een aansteker onder de neus van de jongen. Desondanks wist hij aan ze te ontkomen door hard weg te rennen. Een onderzoek heeft tot dusverre nog niets opgeleverd in de richting van de daders. Mensen die iets van het voorval gezien hebben of andere informatie hebben die kan leiden tot oplossing van dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda via 0900-8844.


Haastrecht Snelheidscontrole
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft woensdag 14 november tussen 05.40 en 12.00 uur op de Provincialeweg N228 een snelheidscontrole gehouden. Dit gebeurde binnen de bebouwde kom waar de maximumsnelheid 50 km/h. is. Er passeerden 3.575 voertuigen de radarauto van de politie. Hiervan reden 311 bestuurders te hard. Van deze overtreders overschreden 23 bestuurders de maximumsnelheid met meer dan 20 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/h. De overtreders kunnen binnenkort van het CJIB een schikkingsvoorstel in de brievenbus verwachten. In het belang van de verkeersveiligheid blijft de politie controleren.


------------------------------------ einde middagberichten --------------------------------------------