Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SINGLE MAAR NIET ALLEEN

EDEN HOTEL ZUTPHEN VERWENT SINGLES: GEEN TOESLAG EENPERSOONSKAMERS

Zutphen, november 2007 ­ Alleen is maar alleen. Het gezellige en sfeervolle Eden Hotel Zutphen, midden in het centrum van de oude Hanzestad Zutphen gelegen, wil daarom alleenstaanden in de watten leggen en voor het gebruik van éénpersoonskamers geen toeslag in rekening brengen. Dat geldt met name voor een aantal arrangementen en eenpersoonskamers in het weekend waarmee Eden Hotel Zutphen 'singles' in het zonnetje wil zetten.

Discriminatie
De discussie over toeslagen voor singlekamers is de afgelopen tijd in alle hevigheid losgebarsten in de horeca. Het Centrum Individu en Samenleving (CISA) kondigde al 'harde acties' aan en werkt aan een zwarte lijst van touroperators en hoteliers die toeslagen voor eenpersoonskamers rekenen. ,,Dat is discriminatie. We willen gewoon de helft betalen van wat een stel moet afrekenen,'' reageerde voorzitter Lenie de Zwaan van het CISA. Eden Hotel Zutphen speelt daar nu op in: singles kunnen eenpersoonskamers krijgen zónder extra kosten. In Nederland gaat het momenteel om naar schatting 2,2 miljoen mensen die single zijn, terwijl dat aantal in 2015 naar verwachting tot 3 miljoen zal zijn gestegen.

Geen toeslag
Wie in het weekend graag alleen de eeuwenoude binnenstad van Zutphen of de omgeving met allerlei kastelen en mooie plekjes per fiets wil verkennen kan in Eden Hotel Zutphen over een prima kamer beschikken. Op basis van logies & ontbijt vanaf ¤ 39,00 per kamer per nacht (inclusief ontbijt is dit ¤ 55,50): de alleenstaande gast verblijft dan op een singlekamer met een 1-persoonsbed, privé badkamer met douche & toilet, haardroger, bureau, telefoon, radio, TV, Pay-tv. Maar er zijn ook boeiende en gastvrije arrangementen samengesteld door Eden Hotel Zutphen waarvoor in het weekend geen toeslag geldt voor 'singles'.

Arrangementen
Bijvoorbeeld: 'Streel je 6e zintuig Arrangement', waarbij de 'single' zich volledig kan laten verrassen door de kookkunsten van chef-kok Jurjen Snippe en zijn team! Geen toeslag in het weekend bij verblijf in de Dorpskamer single. En dat geldt ook voor het 'Eden 30 jaar Arrangement' (Hiep, hiep, hoera!!! De Eden Hotel Group bestaat 30 jaar!!) en het 'Actief Arrangement'(Heerlijk een actief weekendje weg). Het is duidelijk: voor de alleenstaande is het motto van de Eden Hotel Group zeer toepasselijk: gastvrijheid in het hart van de stad.

Met 17 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Den Haag, Maastricht en nu Emmen is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 850 medewerkers meer dan 1.900 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van de hotels is meestal in eigendom van de Eden Hotel Group, waarbij de leiding in handen is van de familie Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het 67 kamers tellende Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.