Ingezonden persbericht




- PERSBERICHT -

150 jonge oranjefans krijgen de voetbalmiddag van hun leven

JEUGD GOOIT DE TRUCENDOOS OPEN TEGEN JONG ORANJE

Nijmegen, 14 november 2007 -
Jong geleerd, in Jong Oranje gedaan, luidt vanaf vanmiddag een nieuw spreekwoord. 150 jongens en meisjes uit het hele land kregen in Nijmegen voetballes van de spelers en trainingsstaf van Jong Oranje. De 150 gelukkigen hadden meegedaan aan een actie van Jong Oranjesponsor Calvé Pindakaas en mochten de fijne voetbalkneepjes komen afkijken van de profs. Om het hardst oefenden ze panna's, Ronaldinho's, tackles, slidings, vrije trappen en corners. En natuurlijk werden 'penanties' genomen. Na afloop deelden de Jong Oranjespelers en de trainersstaf met bondscoach Foppe de Haan handtekeningen uit en gingen ze met hun jonge fans op de foto.


Deelname aan de training van Jong Oranje was voor de 150 deelnemertjes het hoogtepunt van een memorabele voetbalmiddag. Na een anderhalf uur durende voetbalclinic door trainers van de KNVB die werden geassisteerd door de bekende ex-internationals John van den Brom en Ronald de Boer mochten de kinderen even meedoen met de trainingssessie van Jong Oranje. Het Nederlands Elftal onder 21 jaar zit midden in de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd voor het EK tegen Jong Macedonië die komende vrijdag wordt gespeeld in Stadion De Goffert.

Iedereen deed zijn best een zo goed mogelijke indruk achter te laten. Want je weet natuurlijk nooit welke talentscouts er langs het veld staan- Dus waren de panna's, tackles en slidings niet van de lucht, werden passes gegeven die John Heitinga niet zouden misstaan en slimme loopacties uitgevoerd, die weliswaar niet altijd door medespelers werden begrepen, maar niettemin goed bedoeld waren. Aan alle kinderen is gevraagd wie hun favoriete speler is, Royston Drenthe is met stip als grote favoriet uit de bus gekomen. Op de vraag wat de uitslag gaat worden aanstaande vrijdag in de kwalificatiewedstrijd tegen Jong Macedonië gaf de overgrote meerderheid het antwoord 2-0 voor Oranje!

Na afloop van het sportieve evenement, dat werd
gehouden bij voetbalclub AWC in Wijchen, mochten alle spelers met hun idolen op de foto en werden talloze handtekeningen gevraagd én uitgedeeld. En vanzelfsprekend hadden de deelnemertjes nog tal van goede adviezen voor bondscoach Foppe de Haan, zodat Nederland komende vrijdag zeker gaat winnen van Jong Macedonië.

Calvé Pindakaas

In Calvé Pindakaas zitten vetten, eiwitten en
vitamines die goed zijn voor kinderen. Naast gezonde voeding is lekker bewegen voor kinderen belangrijk. Met de sponsoring van Jong Oranje en deze clinic hopen we kinderen enthousiast te maken voor voetbal.


- EINDE
PERSBERICHT -

Noot voor redacties:

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht