Gemeente Delft

Delft genomineerd voor RPC-veiligheidsprijs 2007

Het project 'Draaiboek Aanpak van overlast jeugd op locaties' van de gemeente Delft is genomineerd voor de RPC-veiligheidsprijs 2007. De gemeente is trots op deze nominatie. Het draaiboek regelt de samenwerking tussen alle betrokken partijen en de inzet van een maatwerkaanpak bij steeds terugkerende overlastproblemen. Het richt zich op dit moment op de Brasserskade en de wijk Tanthof.

De RPC-veiligheidsprijs is een tweejaarlijkse prijs die in het leven is geroepen door het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Haaglanden. Dit is een samenwerkingsverband van de Kamer van Koophandel en de Politie Haaglanden.

De prijs van ¤ 2.500,- wordt uitgereikt aan die organisatie die, volgens een jury, tot de meest innovatieve of effectieve samenwerking is gekomen. De ondertitel van de prijs luidt dan ook 'Samenwerken aan veiligheid loont'.

De gemeente Delft presenteert haar project op woensdag 14 november aanstaande tijdens een minicongres bij de Kamer van Koophandel in Den Haag. Dat geldt ook voor de overige drie genomineerde projecten (Buurtvadersproject Leidschendam-Voorburg, Keurmerk Veilig Ondernemen winkelcentrum In de Bogaard te Rijswijk en Buurtpreventie Westland). Om 16.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Noot voor de redactie (