CDA Statenfractie Gelderland

2efcbf.gif

CDA wil Gelderse burger betrekken bij vinden oplossing klimaatverandering

Op woensdag 14 november dient de CDA-Statenfractie het initiatiefvoorstel Het klimaat, de energievoorraad en wij in tijdens de commissievergadering Ruimtelijke ordening Wonen en Milieu (RWM). Kern van het voorstel is de burgers van Gelderland te betrekken bij het vinden van oplossingen voor klimaatverandering.

Het CDA vindt dat er op dit moment wel veel óver maar te weinig mét de Gelderse burger wordt gesproken. Door voorlichtings- en discussieavonden in de regio s te organiseren kan de provincie horen wat er leeft onder de Gelderse burgers rond klimaatverandering. En dan samen met hen werken aan goede oplossingen

Het CDA roept het college dan ook op om te onderzoeken wat er onder de burgers leeft over het klimaatprobleem. Op dit moment wordt door de provincie een integraal klimaatprogramma voorbereid; dit zal in het voorjaar 2008 aan de Staten aangeboden worden. Dit klimaatprogramma komt tot stand in overleg met deskundigen en het maatschappelijk middenveld. Naast deze partijen wil het CDA nadrukkelijk ook de Gelderse burger betrekken bij de discussie. Het CDA verwacht dat er goede ideeën en initiatieven leven in de regio s.

Op de discussie avonden zal aan de hand van een lezing door een klimaatdeskundige en / of de film An inconvenient truth van Al Gore met de aanwezigen in discussie gegaan worden. De voorstellen van de aanwezigen/die ontstaan zullen worden verzameld en kunnen worden ingebracht in het klimaatprogramma van de provincie.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

CDA Statenfractie

Coördinator commissie RWM: dhr. B. Banning, tel: 0545 - 477233

b.banning@ps.gelderland.nl