Gemeente Delft

Persbericht St. Stedenband Delft-Mamelodi/Tshwane

Project op muzikale wijze afgesloten

De afgelopen twee weken heeft de Vrije Akademie, centrum voor de kunsten 3 docenten van CAFCA (Committed Artists for Cultural Advancement), een muziekschool in de township Mamelodi, onderdeel van de stad Tshwane, het voormalige Pretoria in Zuid-Afrika ontvangen voor een werk/studiekbezoek. Dit bezoek vormde de afsluiting van een een langer lopende samenwerking tussen de VAK, St. Stedenband Delft-Mamelodi en CAFCA (Committed Artists for Cultural Advancement).

De drie docenten Butio Xaba (drum), Eugene Malale (piano), Coleman Machilea (trompet) hebben in de twee weken een zeer gevarieerd programma gehad. Ze hebben onder andere diverse muzieklessen gevolgd en een jamsessie in jazzcafe De Bebop gedaan.

CAFCA is een van de projecten die vanuit Delft ondersteund wordt. De samenwerking voor dit muziekproject is vier jaar geleden gestart en heeft in Mamelodi al tot zeer goede resultaten geleid. De Delftse partners, de Stichting Stedenband Delft-Mamelodi/Tshwane en De VAK (Centrum voor de Kunsten), ondersteunen de opbouw van de muziekschool door het leveren en/of financieren van instrumenten, technische apparatuur, een onkostenvergoeding voor de vrijwillige docenten en werkbezoeken van de docenten aan De VAK.

Stichting Stedenband Delft-Mamelodi vrijwilligers voor de diverse projecten die gepland zijn. Ze doet een oproep aan iedereen die serieuze geinteresseerden en empathie heeft met Zuid-Afrika om te mailen en zich aan te melden per mail bij de stichting via emailadres: cheuvelman@xs4all.nl Ook zoekt de stichting een bestuurslid die deel wil nemen in het dagelijks bestuur

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Heuvelman, St. Stedenband Delft-Mamelodi/Tshwane, tel. 015-2123666


---- --