Politie Amsterdam-Amstelland



Overval op postagentschap / Postjesweg (14/11/07)

Een postagentschap op de Postjesweg is dinsdagmorgen 13 november rond tien uur overvallen. Twee overvallers bedreigden de aanwezige medewerkers met een vuurwapen en maakten een onbekend geldbedrag buit.

De daders, die gemaskerd waren, vluchtten na de overval op een fiets weg in een onbekende richting. Bureau Opsporing van district West heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844.

Rijden onder invloed / Distelweg (14/11/07)

Een 45-jarige man uit Amsterdam is dinsdagavond 13 november op de Distelweg betrapt op het rijden onder invloed in een personenauto.

De man reed vanaf de openbare weg een bedrijfsterrein op, sneed een vorkheftruck en parkeerde toen zijn voertuig. Agenten hebben de bestuurder aangehouden. Aan het politiebureau wees de ademanalyse op een alcoholpromillage van 2,7 (1205 ugl) wat ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid is. Het rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van zestien uur.

Twee aanhoudingen voor inbraken in auto's / Amstelveen (14/11/07)

De politie heeft 13 november in de nacht van maandag op dinsdag, twee mannen aangehouden. Ze worden verdacht van inbraken in auto's op de Groen van Prinstererlaan.

Na een melding van inbraak waren agenten snel ter plaatse en troffen de twee aan in een gestolen auto. Ãén van de verdachten bleek te bloeden aan een hand. Onderzoek wees erop dat er in drie auto's was ingebroken. In deze auto's werd ook bloed aangetroffen. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.
Politieman aangereden door joyrider / Kruislaan (14/11/07)

Dinsdagavond 13 november 2007 omstreeks halfacht heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een politieman op een dienstscooter en een 33-jarige man die niet in het bezit is van een rijbewijs en bovendien in een gestolen auto reed. Kort voor deze aanrijding heeft de man vermoedelijk een andere aanrijding gehad waarna de agent hem op de Kruislaan een stopteken gaf dat werd genegeerd door de bestuurder van de auto.

Samen met een collega was de agent bezig met de scootersurveillance toen zij een klap hoorden. Direct reden ze naar de plaats waar de klap vandaan kwam en zagen daar een auto in een groenstrook staan die bezig was te keren. Eén van de agenten gaf de bestuurder van de auto een stopteken, maar dat werd genegeerd en vervolgens reed de auto tegen de scooter van de agent aan, waarbij hij ten val kwam. De agent raakte hierbij lichtgewond aan zijn pols en been. De bestuurder van de auto is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De recherche van wijkteam Linnaeusstraat onderzoekt de zaak.