Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 270

datum: 14 november 2007

Shortlist locaties daklozenopvang aangepast

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft naar aanleiding van de besprekingen in de gemeenteraad de shortlist van mogelijke locaties voor opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen aangepast. Het gewijzigde voorstel wordt ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

De belangrijkste wijzigingen in het voorstel betreffen:
1. het laten vervallen van het pand aan Hooglandseweg Zuid 15 als mogelijke locatie voor een hostel voor harddrugsverslaafden.
2. het voorstel om voor het kiezen van een plek voor de woonunits voor onaangepast huurders een apart traject te volgen.

Tijdens de bespreking van de shortlist in de gemeenteraad heeft een inspreker bekend gemaakt dat precies tegenover de locatie Hooglandseweg Zuid 15 een opvangvoorziening voor jeugdigen van het Christelijk Sociaal Maatschappelijk Jongerenwerk is. Hier worden jeugdigen opgevangen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Vanwege de aanwezigheid van deze kwetsbare groep wordt voorgesteld om de Hooglandseweg Zuid 15 te laten vervallen als mogelijke locatie voor een hostel voor harddrugsverslaafden. Alle overige locaties die op de shortlist stonden blijven gehandhaafd in het gewijzigde voorstel.

Het college stelt voor om met betrekking tot de onaangepaste huurders een verkennende notitie voor te bereiden met bredere oplossingsrichtingen voor deze problematiek. Deze notitie zal vervolgens in de gemeenteraad worden besproken.

Vervolg
Wanneer de gemeenteraad de shortlist heeft vastgesteld zullen omwonenden van de locaties en overige betrokkenen worden uitgenodigd om via buurtgesprekken hun reacties en suggesties te geven. De reacties van de buurt wegen mee in de keuze voor vier locaties voor de vier verschillende voorzieningen. Daarnaast zal aan een onafhankelijk bureau advies gevraagd worden over de beheersbaarheid van de locaties. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die de locaties aanwijst.

Informatie voor de redactie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl


---- --