Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 269

datum: 14 november 2007

Brandweer zet project Veilig Wonen voort in Liendert

Op basis van de gunstige resultaten van het project Veilig Wonen in de wijk Kruiskamp, heeft het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort besloten om het project in 2008 ook in de wijk Liendert uit te gaan voeren. De keus is op deze wijk gevallen omdat in Liendert de afgelopen 6 jaar de meeste woningbranden plaatsvonden. Naast het terugdringen van het aantal woningbranden, heeft het project ook het terugdringen van het aantal woninginbraken tot doel.

In de periode oktober 2006 t/m juni 2007 legde brandweer Amersfoort voor het project Veilig Wonen huis-aan-huisbezoeken af in de wijk Kruiskamp. Tijdens deze bezoeken werden bewoners geadviseerd over het verbeteren van de brandveiligheid van hun woning en werden waar nodig brandmelders geplaatst. Hoofddoel van het project was het terugdringen van het aantal woningbranden in deze wijk.

Het voortzetten van het project is een eerste aanzet tot het structureel maken van deze nieuwe aanpak om de (brand)veiligheid in Amersfoort te vergroten. Brandweer Amersfoort heeft de intentie om te zoeken naar een manier om capaciteit en financiën te creëren om in de komende 5 jaar de meest (brand)onveilige wijken op deze manier te benaderen.

Informatie Jessica Pepermans, woordvoerder brandweer Amersfoort, 033 469 41 05 / 06 52 53 56 60 j.pepermans@amersfoort.nl of Herman Wiersema, afdeling Communicatie en Strategie, woordvoerder burgemeester, 033 469 43 63 / 06 52 53 55 41, h.wiersema@amersfoort.nl.


---- --