Ingezonden persbericht


ALICE NU OOK OP GLASVEZEL BESCHIKBAAR IN AMSTERDAM

Nijmegen, 14 november 2007 --- De nieuwe service provider Alice is vanaf vandaag ook beschikbaar op het glasvezelnetwerk van CityNet in Amsterdam. Ze biedt telefonie, televisie en razendsnel internet voor het vaste bedrag van EUR 44,90 per maand. In Italië, Duitsland en Frankrijk vielen al miljoenen klanten voor haar en sinds augustus 2007 is ze ook in Nederland verkrijgbaar. Vanaf vandaag kan er dus ook voor de diensten van Alice via glasvezel gekozen worden. En natuurlijk ook zonder een langlopend vast contract.

Supersnel

Glasvezel is ideaal voor mensen die van hoge snelheid houden. Met Alice is dit 20Mb per seconde, zowel voor uploaden als voor downloaden. In tegenstelling tot de kabel en ADSL, kan een glasvezelverbinding net zo snel en gemakkelijk zenden als ontvangen. Alice biedt een supersnel en duidelijk product, 'Alice Comfort Plus'. Voor het vaste bedrag per maand kunnen gebruikers onbeperkt internetten en bellen naar alle Nederlandse vaste telefoonnummers, televisiekijken naar 39 TV-kanalen en luisteren naar 25 radiozenders zonder dat ze aan een contract vastzitten. Alice is hiermee de enige service provider die internet op glas biedt zonder contract en opzegtermijn. Bovendien worden voor het pakket Alice Comfort Plus geen aansluitkosten in rekening gebracht en wordt het modem gratis meegeleverd.

Arthur van den Ende, directeur van Alice: "Dit nieuwe Alice product sluit perfect aan bij onze bedrijfsfilosofie. Binnen het gehele aanbod van Alice staat snelheid, kwaliteit en een duidelijk aanbod altijd voorop. Ik ben trots hiermee onderscheidend en voorloper te zijn in Nederland."

Glasvezelnetwerk in Nederland

De gemeente Amsterdam is in samenwerking met CityNet al een aantal jaren bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk en wil rond 2010 alle ca. 450.000 adressen in Amsterdam voorzien hebben van een glasvezelaansluiting. Recentelijk hebben de vier grote steden van Nederland, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, een gezamenlijk rapport 'Glasvezel Position Paper G4'* uitgebracht, waarin ze constateren dat het voor de maatschappelijk en economische ontwikkeling van Nederland van belang is dat er snel een nieuwe generatie infrastructuur voor communicatie wordt neergelegd. Een van de aanbevelingen aan het Rijk is dat burgers niet moeten worden vastgelegd aan "netten en pakketten". Met de komst van Alice op glas is alvast een stap in de goede richting gezet.

Zie voor meer informatie over Alice en het nieuwe product 'Alice Comfort Plus':

www.alice.nl/comfortplus


* Glasvezel Position Paper G4 zie:

http://www.citynet.nl/upload/1104356111_G4-glasvezel-position-paper-versie-DEF.pdf

Over Alice

Alice staat voor eenvoud en duidelijkheid, een gunstige prijs voor een snelle verbinding en goede service. Alice is een dochteronderneming van Telecom Italia en wordt in Nederland door BBned - tevens dochter van Telecom Italia - op de markt gebracht. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken in Nederland met een dekking van ruim 85%. Het breedbandnetwerk is primair gebaseerd op DSL-technologie en heeft koperen telefoonlijnen geschikt gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. Daaronder vallen ook de service providers BBeyond en InterNLnet.

Perscontact

Mirjam Smets

Alice

Tel: 023- 565 9999/62

mailto: mirjam.smets@nl.alice.nl

Margriet Luttikhuizen

Edelman

tel: 020 3010980

mailto:margriet.luttikhuizen@edelman.com