Vreeman fotografeert

Het kan in november zomaar gebeuren dat je gefotografeerd wordt door de burgemeester van Tilburg. Deze maand zwerven namelijk acht camera's langs verschillende mensen door Tilburg. De inwoner of (tijdelijke) bezitter van een camera fotografeert een dag uit zijn/ haar leven. Wat zij vastleggen wordt een onderdeel van de identiteit van Tilburg.

Wat is typisch Tilburg, wat is haar identiteit? Hierover nadenkend kom je al snel op het antwoord: De mensen, de inwoners zijn de identiteit. Er zijn verschillende manieren om deze identiteit vast te leggen. Het projectteam van de fototentoonstelling 'We are all Photographers now' laat de identiteit van Tilburg vast leggen door middel van fotografie. Tilburgers uit alle lagen van de bevolking, van de burgemeester tot een van de bewoonsters van de Reeshof, van jeugdigen tot kunstenares. Allemaal nemen ze een dag uit hun leven om te tonen aan de camera.

Nadat de fotografen hun dag hebben gefotografeerd, geven zij de camera door aan een andere bewoner van Tilburg. Iemand die zij interessant vinden. Zo krijg je een ad random beeld van Tilburg. De identiteit volgt zichzelf.

Gedurende de maand november reizen de camera's vijf weken door Tilburg. Elke week acht nieuwe portretten. Dit maakt veertig verschillende identiteiten van veertig verschillende Tilburgers. De foto's worden opgeslagen in het fotoarchief van de tentoonstelling 'We are all photographers now'in popcentrum 013. Tevens worden de foto's een digitaal onderdeel van deze tentoonstelling.

De identiteit van Tilburg gevangen in beeld!

De camera's, fotopapier en printers zijn beschikbaar gesteld door Hewlett-Packard (HP).

De tentoonstelling 'We are all photographers now' is geïnitieerd door het Centrum voor Beeldende Kunst Tilburg ( io) en is onderdeel van Cultuurmanifestatie Tilburg 2007. De tentoonstelling staat van 13 oktober tot en met 12 Januari in popcentrum 013.

Voor meer informatie over de tentoonstelling; www.weareallphotgraphersnow.com

Noot voor de redactie,