Provincie Antwerpen


Vrijwilligers humanitaire hulpverlening krijgen opleiding op provinciale brandweerschool PIBA

16 en 17 november - Ranst-Emblem

Tijdens de aardbevingen die Turkije in augustus 1999 teisterden, was ons land steeds bij de eerste hulpverleners. Hoewel de hulp ten zeerste op prijs werd gesteld, was een permanente structuur noodzakelijk om beter op dergelijke operaties voorbereid te zijn en om de hulp sneller en doeltreffender te laten verlopen. In 2000 werd het
In het kader van de humanitaire hulpverlening richt B-Fast op het Provinciaal Instituut voor Brandweer- en Ambulanciersopleiding vzw (PIBA) op 16 en 17 november een opleiding in voor artsen, verpleegkundigen en logistieke medewerkers. Het doel van deze opleiding is deze vrijwilligers voor te bereiden op een missie ergens ter wereld. Zo is er ondermeer een interventie geweest in Algerije, Iran, Sumatra en Pakistan. De cursisten zullen naast het volgen van lessen een tentenkamp moeten opstellen waar zij de nacht in zullen doorbrengen en moeten zorgen voor logistieke ondersteuning.

Op vrijdag 16 november om 18 uur komt de Belgische ambassadeur voor Pakistan een uiteenzetting geven over zijn ervaringen ten tijde van de aardbeving.

Praktische info

wanneer:

vrijdag 16 november en zaterdag 17 november 2007

waar:


Perscontact:

Ronald Ackermans

Coördinator Ambulanciers- en Medische Opleidingen

tel. 03 205 19 58

ronald.ackermans@
Verantwoordelijke gedeputeerde:

tel. 03 240 52 60