Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)


RECHTER WIJST EIS TAXIBRANCHE AF

De rechter heeft de eis van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) in kort geding om het verplichte kilometertarief verder uit te stellen afgewezen. Dit uitstel is nodig om de ijkregels voor taxameters aan te passen. Een TNO-onderzoek toont aan dat er taxi's zijn die bij lage snelheden de afgelegde kilometers niet, of onzuiver meten. Koninklijk Nederlands Vervoer is teleurgesteld over deze uitspraak, omdat dit betekent dat er taxiondernemers zullen zijn die door technische problemen aan taxameters, bij lage snelheden nog eens extra de dupe worden van het tariefstelsel dat in beginsel al onredelijk, onbillijk en fraudegevoelig is.

Ondanks deze teleurstellende uitspraak doet KNV een dringend beroep op de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat om met de taxibranche om de tafel te gaan zitten, om tot een beter tariefstelsel te komen dat niet onbillijk, onredelijk en fraudegevoelig is. Dit dringende beroep wordt door een meerderheid in het parlement ondersteund.

KNV Taxi wil met de Staatssecretaris samenwerken om de tarieven op een àndere en betere manier inzichtelijk te maken voor de consument, want dat vindt KNV Taxi van het grootste belang. Er moet goed worden samengewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de straattaxi's, waarvan de consument met vertrouwen gebruik kan maken. Dat is in het belang van de consument en de taxiondernemer.

De bodemprocedure, over de principiële onjuistheid van het tariefstelsel blijft overeind.

KNV Taxi is de branchevereniging van de professionele ondernemers in het kleinschalige personenvervoer in Nederland.

Met vriendelijke groet,

Arjen Boukema
PR & Communicatie KNV

Postbus 19365
2500 CJ Den Haag
T: +31 (0)70 375 17 49
G: +31 (0)6 26 13 47 16
F: +31 (0)70 375 17 56
E: aboukema@knv.nl
U: www.knv.nl