Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hotelvideos in Flash unieke primeur van DutchView en HotelSpecials.nl

Video s brengen beleving en gevoel hotels over

Hilversum 14 november 2007

In opdracht van HotelSpecials.nl verzorgt het meest veelzijdige mediabedrijf van Nederland, DutchView, de registratie, montage, encoding en hosting van een unieke reeks hotelvideo s. Nooit eerder namelijk bood een website van Hotelovernachtingen video s aan van een dergelijke hoogwaardige kwaliteit. Encoding vindt plaats in Flash Media en bovendien zijn alle video s in 16:9. DutchView zette een XDCAM in bij de opnamen. HotelSpecial.nl koos voor DutchView als professionele partner om de beleving en het gevoel van een hotel goed over te brengen.

Uit onderzoek is gebleken dat vooral de doelgroep van 35+ behoefte heeft aan uitgebreide oriëntatie bij het kiezen van een bepaald hotel. Over het algemeen doet deze doelgroep er twee tot drie dagen over om te beslissen welk hotel ze uiteindelijk boeken. Een video op de site kan hen helpen bij die keuze.

In de afgelopen maanden werden door DutchView en HotelSpecials.nl 25 hotelvideo s in Nederland, België en Duitsland opgenomen. In deze video s, met een lengte van ongeveer 1,5 minuut, wordt een zo realistisch mogelijk beeld gegeven vanaf het moment dat de gast het hotel binnentreedt. Alle faciliteiten zoals het restaurant, de kamer en eventuele Wellness mogelijkheden komen hierbij aan bod. Hotels waar onder meer opnamen zijn gemaakt zijn Bilderberg Kasteel Vaalsbroek, Parkhotel Den Haag en Amrâth Grand Hotel Frans Hals.

Naast de hotelvideo s zijn overigens ook bestemmingsvideo s opgenomen in onder meer Maastricht en Antwerpen. In deze video s, met een lengte van 2,5 minuut, worden de bekende maar ook onbekende bezienswaardigheden van een stad getoond.

Over DutchView www.dutchview.nl

Als één van de grootste één- en meercamerabedrijven van Nederland biedt DutchView beeld- en geluidsregistratie voor televisie, radio en internet. DutchView werkt voor vrijwel alle omroepen, commerciële zenders en televisieproducenten van Nederland, maar ook steeds meer voor de zakelijke markt. Van kleine reportages tot grootschalige studioshows en van internetuitzendingen tot muziekfestivals, DutchView is van alle markten thuis.

Television is de core business van DutchView en is met ruim 1.500 televisieproducties per jaar marktleider in Nederland. Opnames vinden plaats in de studio´s, op locatie, of vanaf motoren en helikopters, met één of meerdere camera´s. Montage vindt plaats in één van de vele AVID of DME montagesuites van DutchView Postproduction, of bij klanten in huis.

Over HotelSpecials.nl www.hotelspecials.nl

HotelSpecials.nl is opgericht in 2001 en is onderdeel van Hotel Booker BV. Naast HotelSpecials.nl beheert Hotel Booker BV de websites BungalowSpecials.nl, Hotelaanbiedingen.nl, Hotelcadeau.nl en Uitin.nl. Hotel Booker BV werkt samen met 1.000 hotels en bungalowparken in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Dit aantal groeit dagelijks. Hotel Booker BV realiseerde in 2006 een bruto omzet van ruim 22 miljoen euro en maakte in totaal 150.000 boekingen.





Ingezonden persbericht