Ingezonden persbericht


--- P E R S B E R I C H T ---

Rotterdam, 14 november 2007

Rotterdamse pop/jazz zangeres Alice krijgt 4e wild card VSBfonds Music Matters Award

Na een soulzangeres, een klassiek pianiste en een dance act voegt de VSBfonds Music Matters Award nu ook jazz/pop toe aan haar line up. Op 8 december neemt pop/jazz zangeres Alice het met haar live band op tegen elf toptalenten tijdens een avondvullende show in de Doelen. De ontmoeting tussen verschillende muziekstijlen, artiesten en muziekliefhebbers staat centraal.

De Rotterdamse zangeres Alice en haar live band zijn nog maar een jaar bezig, maar wonnen met hun natuurlijke mix van jazz en pop al de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Daarna volgden optredens op onder meer Jazz Festival Delft en het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. De vier bandleden, in leeftijd variërend van 20 tot 25 jaar, verheugen zich enorm op 8 december: 'Het is supergaaf om mee te mogen doen in een contest waar alles kan en mag.'

Wie zijn de andere deelnemers?
Alice neemt het op tegen elf andere Rotterdamse talenten, onder wie soulzangeres Sabrina Starke (28), klassiek pianiste Sophia Thoma (12), dance act Pornologic (25). Net als Alice ontvingen zij een wild card. De acht andere deelnemers werden gescout tijdens de R'Voices jamsessies en workshopweekenden, waar artiesten zich konden plaatsen voor de VSBfonds Music Matters Award. Volgende week wordt de volledige line up bekend gemaakt.

De prijzen
De act die Rotterdam als muziekstad het best vertegenwoordigt, gaat met een goede deal naar huis. Ten eerste de mogelijkheid drie nummers op te nemen, waarvan één track als single wordt uitgebracht in een oplage van 3000 exemplaren. Ten tweede een professionele fotoshoot én een videoclip. Ten derde een garantie van vijftien optredens en een promotiebudget van ¤ 5000.

De winnende artiest wordt Music Matters-ambassadeur en vertegenwoordigt Rotterdam in Nederland en in het buitenland. Deze short track to fame wordt begeleid door een ervaren manager.

VSB Music Matters Award
Datum: 8 december
Aanvang show: 19.30 uur
Locatie: De Doelen
Entree: ¤10
Info: www.musicmatters.nu

De VSBfonds Music Matters Award is onderdeel van Music Matters, het programma dat via muziek de participatie van alle mensen in de samenleving wil bevorderen. Music Matters bouwt met nieuwe projecten verder op bestaande muziekinitiatieven in Rotterdam. Kunstinstellingen, scholen, de gemeente en het bedrijfsleven uit Rotterdam en omgeving zetten zich in om via muziek mensen samen te brengen, ongeacht hun achtergrond.


---



Ingezonden persbericht