Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Uitbreiding brugopeningstijden en 24-uurs brugbediening

PvdA wil binnenvaart stimuleren door uitbreiding brugbediening

De PvdA wil de binnenvaart in Noord-Holland stimuleren door uitbreiding van de brugbediening. PvdA-statenlid Gohdar Massom heeft daar maandag 12 november een motie in Provinciale Staten over ingediend. Deze motie kreeg de steun van een meerderheid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

PvdA-statenlid Gohdar Massom: De huidige capaciteit van de vaarwegen is nog sterk onderbenut. Dat is jammer, want de binnenvaart is een aantrekkelijk alternatief voor het wegverkeer, waarmee het overbelaste wegennet in Noord-Holland kan worden ontlast. Bovendien is de binnenvaart milieuvriendelijk: per ton vracht stoot een schip zesmaal minder CO2 uit dan een vrachtwagen .

De PvdA wil binnenvaart stimuleren door bruggen van provinciale wegen vaker te openen. Op die manier wordt stagnatie voorkomen en kan de binnenvaart beter concurreren met het vervoer over de weg. Massom: Wij willen dat de provincie de mogelijkheid van uitbreiding van brugopeningstijden onderzoekt. Bovendien moet 24-uurs brugbediening op drukke vaarwegen worden gestimuleerd .


*** EINDE PERSBERICHT ***



Provincie Noord-Holland