Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht, 14 november 2007

KPN kiest Capgemini als leidende systeemintegrator voor transformatie bedrijfsprocessen

Capgemini gaat financieel beheer en supply chain management van KPN transformeren

Capgemini, een van de grootste aanbieders van consultancy-, technologie- en outsourcingdiensten ter wereld, is gekozen door KPN, het grootste telecommunicatiebedrijf in Nederland, voor de implementatie van Oracle's e-Business suite en om de bedrijfsprocessen voor financieel beheer en supply chain management te transformeren. Dit nieuwe driejarige programma levert een belangrijke bijdrage aan de klantenervaring van KPN.

Martin Hoff, programmamanager van KPN: "Door deze samenwerking kan mijn afdeling zich volledig richten op het creëren van 'best in class' IT enterprise-oplossingen voor KPN met de beste middelen op het gebied van ontwikkeling en onderhoud die door Capgemini worden geleverd."

De toekenning van de opdracht aan Capgemini vloeit voort uit een eerdere samenwerking in 2006 waarbij ze de processen voor financieel beheer (FMI) verbeterd hebben. Deze deal is ontstaan vanwege de nauwe relatie tussen de beide bedrijven. De submodules op het gebied van financieel beheer en supply chain management in de Oracle Enterprise deal zullen grotendeels bestaan uit grootboek, crediteuren/debiteuren, activa, cash management, inventaris, werkplanning, vraagbeheersing, orderverwerking, etc.

"We hebben deze positie bereikt en het vertrouwen van de cliënt op bestuurlijk niveau gewonnen, dankzij onze goede relatie met KPN. Met deze opdracht kan Capgemini laten zien wat we in huis hebben.", aldus Michel Mulders, vice-president Telco & Media van Capgemini.

De sector TME (Telecom, Media & Entertainment) van Capgemini combineert technische expertise en thought leadership met een passie voor innovatie, waardoor ze een vooraanstaande positie op het gebied van diepgaande industriële kennis, core consulting, architectuur, systeemintegratie innemen en sterke allianties hebben. Op deze wijze helpt Capgemini cliënten om hun vermogen te maximaliseren en hun groeipotentieel aan te boren.

EINDE PERSBERICHT

Over Capgemini

Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 80.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Over KPN

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland en biedt klanten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN spraak-, internet- en datadiensten, evenals volledig beheerde en uitbestede ICT-oplossingen. Zowel nationaal als internationaal levert KPN wholesalenetwerkdiensten aan derden, waaronder operators en serviceproviders. De mobiele activiteiten van KPN in Duitsland en België maken gebruik van een multibrand-strategie en bedienen verschillenden klantsegmenten in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Per 30 september 2007 bediende KPN in Nederland 5,5 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting, 9,1 miljoen mobiele klanten, 2,6 miljoen internetters en 0,4 miljoen televisiekijkers. In Duitsland en België heeft KPN nog eens 16,8 miljoen mobiele klanten. Met 27.155 medewerkers (24.890 fte's) behaalde KPN een omzet van EUR 8,9 miljard en een EBITDA van EUR 3,7 miljard in de periode van januari tot en met september 2007. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

Voor meer informatie

Capgemini

Madelon Kaspers

Woordvoerder

Telefoon: +31 (0) 30 689 2453

Mobiel: +31 (0) 6 100 358 34

Email: madelon.kaspers@capgemini.com

Stassen Communicatie

Telefoon: +31 (0) 30 693 0664