Ingezonden persbericht


Hoe groot is de kans dat u diabetes heeft zonder
dat u het weet?

14 november/december Bloedsuikertest bij Mediq Apotheek Apeldoorn-Zuid

14 november is Wereld Diabetes Dag.

Naar alle waarschijnlijkheid lijden in Nederland zo'n 250.000 mensen aan Diabetes type 2 zonder zich daarvan bewust te zijn. Diabetes vormt daarmee een groot gezondheidsrisico. Vroegtijdige opsporing en behandeling zijn belangrijk om gevolgen op latere leeftijd te voorkomen.

Om die reden organiseren Mediq Apotheken in het kader van de landelijke campagne 'Kijk op diabetes', samen met de apothekersorganisatie KNMP De Bloedsuikertest. In 87 Mediq Apotheken kan iedereen terecht om zijn bloedsuikerwaarde gratis te laten bepalen.

Heeft u een verhoogd risico op diabetes? Een eerste check kunt u gemakkelijk zelf doen op www.kijkopdiabetes.nl. Geeft de uitkomst van die test vervolgens aanleiding tot verder onderzoek, dan staat Mediq Apotheek voor u klaar met De Bloedsuikertest. Uw bloedsuikerwaarde wordt professioneel en snel gemeten. Uiteraard krijgt u, bij een verhoogde waarde, uitleg en passende adviezen. Zonodig wordt u doorverwezen naar de huisarts.

Kom langs voor een gratis bloedsuikertest op 14 november bij Mediq Apotheek Apeldoorn-Zuid. Een afspraak maken is niet nodig!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kijkopdiabetes.nl. of op www.mediq-apotheek.nl.


---- --