Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 14 november 2007

Minke Schoon: 053-4555588

Vrouw beroofd tijdens pinnen

Enschede

Een 42-jarige vrouw uit Enschede werd op de ochtend van woensdag 14 november beroofd terwijl zij geld aan het pinnen was bij een bank aan de Londenstraat in Enschede.

Op woensdagmorgen 14 november werd een beroving aan de Londenstraat in Enschede gemeld. Een 42-jarige Enschedese had om 8.30 uur die ochtend gepind bij een bank aan de Londenstraat. Terwijl zij met de transactie bezig was, kwam een vrouw achter haar staan. De vrouw pakte haar stevig vast en eiste al dreigend het zojuist gepinde geld. De 42-jarige voelde zich bedreigd en gaf haar daarom het geld. Hierna liet de vrouw het slachtoffer achter en rende weg in de richting van de Wethouder Gerbertstraat.

Het slachtoffer kon het volgende signalement van de vrouw geven:
- lengte ca. 1.75 meter
- leeftijd ca. 30-35 jaar
- getinte, grauwe, ongezonde huidskleur
- slank postuur
De vrouw droeg een donkere bril met ronde glazen en een hoofddoekje die met een knoop in de nek van de vrouw was vastgebonden. Tevens droeg de vrouw een spijkerbroek.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van de beroving, of van de vlucht van de genoemde vrouw hebben gezien, of mensen die weten wie deze persoon is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-147572)

Gewonde aanrijding met traumahelikopter naar ziekenhuis

Nijverdal

Een 29-jarige man uit Nijverdal raakte woensdag 14 november gewond, toen hij door een bus werd aangereden, terwijl hij op de Mozartlaan fietste in Nijverdal. Het slachtoffer werd middels een traumahelikopter met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Op woensdag 14 november werd omstreeks 10.15 uur een aanrijding gemeld tussen een bus en een fietser op de Mozartlaan in Nijverdal. Een 29-jarige man uit Nijverdal reed op de fietssuggestiestrook (fietspad) van de Mozartlaan, komend vanaf de richting van de Boomcateweg. Een 34-jarige man uit Hellendoorn reed met een bus in dezelfde richting. Net na het passeren van de Sweelinckstraat hoorde de bestuurder van de bus een harde knal. In zijn spiegel zag hij een fietser vallen, ten gevolge van een aanrijding met zijn voertuig. Vermoedelijk werd de 29-jarige geraakt terwijl hij door de bus werd ingehaald.

De 29-jarige Nijverdaller raakte bij de aanrijding gewond. Hij werd per traumahelikopter met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede. (07-147624)

Automobilist gewond na aanrijding door gladheid

Reutum

Een 56-jarige man uit Agelo raakte woensdag 14 november gewond, toen hij met zijn auto met aanhangwagen door gladheid de macht over het stuur verloor op de Ootmarsumseweg in Reutum.

Op woensdag 14 november werd omstreeks 9.00 uur een eenzijdig ongeval gemeld op de Ootmarsumseweg in Reutum. Een 56-jarige man uit Agelo reed met zijn auto met aanhangwagen in de richting van Fleringen. Door gladheid raakte de bestuurder in een slip. De auto en aanhanger schaarden hierdoor, waarna de aanhanger los brak. De auto raakte in de linkerberm een boom en kwam vervolgens tegen een andere boom tot stilstand. De aanhanger was, op basis van de losbreekreminrichting, tevens in de berm tot stilstand gekomen.

Naar aanleiding van het ongeval raakte de 56-jarige man uit Agelo gewond. Hij is met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-147611)


---- --