Ingezonden persbericht


Persbericht

Ministerie van Sociale Zaken roemt daadkracht Noorderkwartier

Sociale werkvoorziening in de kop van Noord-Holland succesvol door proactief beleid

Schagen, 14 november 2007 - Noorderkwartier, uitvoerder van de Wet Sociale Werkvoorziening in de Kop van Noord-Holland, werd tijdens de bijeenkomst 'De sleutel tot uw digitale WSW-informatie' door Marleen Damen, senior beleidsmedewerker van het team WSW van de Directie Arbeidsmarkt van het Ministerie van Sociale Zaken, een voorbeeld voor Het Rijk genoemd. "Dit is precies wat de Tweede Kamer voor ogen heeft met de nieuwe wetgeving op het gebied van de WSW! Het Rijk kan hieraan een voorbeeld nemen". Damen gaf verder aan de 'Noorderkwartier-manier' in het land te promoten.

Het compliment van het Ministerie van Sociale zaken werd uitgedeeld naar aanleiding van de lancering van de Noorderkwartier website, die wettelijk gezien pas in januari 2008 operationeel hoeft te zijn. Het compliment werd impliciet ook gegeven voor de succesvolle manier van werken in de afgelopen vijf jaar. Noorderkwartier heeft voortdurend en vroegtijdig ingespeeld op een veranderende markt en veranderende wetgeving. Deze werkwijze heeft geleid tot successen in het kader van begeleid werken, een minimalisering van de wachtlijst, een digitalisering van WSW-informatie voor cliënten en gemeenten en dat alles met een in financiële zin positief resultaat in de afgelopen vijf jaar.

Jan van Hooff, directeur Noorderkwartier N.V. hierover: ''Wij stellen de klant bij alles centraal, maar leiden Noorderkwartier tegelijkertijd als een normaal bedrijf. Dat is een gedachte waar een aantal mensen in de sociale werkvoorziening in eerste instantie aan moeten wennen. Ziet men echter het resultaat, dan is men ook gelijk enthousiast. Dat we succesvol zijn is grotendeels te danken aan de constructieve houding van de acht gemeenten waarvoor wij werken. Succes is voor ons overigens in eerste instantie mensen met een WSW-indicatie weer aan het werk helpen!"

Over Noorderkwartier N.V.:
Noorderkwartier is uitvoerder van de Wet Sociale Werkvoorziening in de Kop van Noord-Holland. Zij activeert tevens mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doet zij enerzijds door mensen een beschermde werkplek te bieden, anderzijds door mensen te begeleiden naar een reguliere arbeidsplaats. Noorderkwartier bestaat uit de volgende bedrijfsonderdelen: Arbeidsintegratie, Industrieel centrum, Grafisch centrum, NK-Post en Groenvoorziening. Bij Noorderkwartier werken ongeveer 1000 mensen