Kendrion N.V.


P E R S B E R I C H T

K E N D R I O N N . V .

1 4 N O V E M B E R 2 0 0 7

Kendrion versterkt haar Electromagnetic divisie

Kendrion N.V. maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met de eigenaren van Linnig Antriebstechnik GmbH in Duitsland over de overname van de aandelen van dit bedrijf. De Linnig Antriebstechnik Groep levert wereldwijd elektromagnetische koppelingsystemen voor motorkoeling en aircosystemen in bussen, met name in het luxere segment, maar ook voor speciale voertuigen. Het bedrijf heeft in deze markt een leidende positie, heeft een uitstekende reputatie en staat bekend als innovatief. De markt waarin Linnig Antriebstechnik opereert is een groeimarkt die wereldwijd nog aanzienlijke mogelijkheden biedt.

Het bedrijf heeft een omzet van circa EUR 40 miljoen en in totaal 200 medewerkers. De hoofdvestiging is in Markdorf (Duitsland). Daarnaast heeft het bedrijf kleinere vestigingen in Mexico (51%), de Verenigde Staten, Brazilië en China.

De Linnig Antriebstechnik Groep is zeer winstgevend. De acquisitie van Linnig Antriebstechnik zal dan ook direct een positieve bijdrage leveren aan de nettowinst van Kendrion N.V. Over de koopprijs wordt in overleg met de verkopers geen nadere mededeling gedaan.

De activiteiten van de Linnig Antriebstechnik Groep passen uitstekend bij de activiteiten van de divisie Kendrion Electromagnetic (omzet 2006 EUR 134 miljoen), tot welke divisie Linnig Antriebstechnik zal gaan behoren. Deze divisie ontwikkelt zich als een nichespeler. De activiteiten van Linnig sluiten hier in technologisch opzicht goed op aan. Verwacht wordt dat Linnig als onderdeel van Kendrion haar groeipotentieel beter kan benutten. Tevens krijgt Kendrion Electromagnetic de mogelijkheid om in landen als Mexico en de Verenigde Staten producten voor de lokale markt te gaan produceren. In China heeft Kendrion reeds een productielocatie. Door de activiteiten van Linnig Antriebstechnik kan ter plekke sneller de vereiste schaalgrootte worden bereikt.

De definitieve aankoop van de aandelen van Linnig Antriebstechnik is uitsluitend nog afhankelijk van de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteiten. Deze goedkeuring wordt binnen enkele weken verwacht.

Pagina 1 van 2

Door de aankoop van Linnig Antriebstechnik zullen de deferred tax assets en daarmee de nettowinst van Kendrion met EUR 2 à 3 miljoen worden verhoogd als gevolg van het direct kunnen benutten van toekomstige fiscale winst van Linnig ter compensatie van nog niet geactiveerde fiscale verliezen in Duitsland.

De overname zal in cash worden betaald. Mede met het oog op deze acquisitie heeft Kendrion de bestaande kredietfaciliteit met haar banken aangepast. De nieuwe kredietfaciliteit is verhoogd tot EUR 140 miljoen en heeft een looptijd van drie jaar. Daarnaast is een junior debt faciliteit van EUR 20 miljoen overeengekomen met een looptijd van twee jaar. Er is tevens meer ruimte verkregen in de convenanten. De junior debt moet vervroegd worden afgelost bij uitgifte van meer dan 10% van het huidige aantal geplaatste aandelen. Kendrion is vrij 30% van de nettowinst aan dividend uit te keren, mits Kendrion daarna voldoet aan haar convenanten.

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. produceert, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige elektromagnetische en metalen componenten en distribueert en bewerkt kunststof halffabrikaten. De onderneming heeft circa 2.800 medewerkers verdeeld over 16 landen in Europa, alsmede in China en de Verenigde Staten.

Kendrion streeft naar het uitbouwen van sterke en leidende Europese marktposities in de geselecteerde nichemarkten. De missie van Kendrion is het zijn van een toonaangevende internationale onderneming die met bestaande knowhow, innovatief vermogen en commerciële slagkracht oplossingen biedt voor haar industriële afnemers. Daarbij wil de onderneming een transparant, flexibel en betrouwbaar bedrijf zijn waar plezier in ondernemen gekoppeld is aan resultaatdoelstellingen.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext Amsterdam.

Zeist, 14 november 2007

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 699.72.68
Fax: 030 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --