Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 14 november

Fryslan, 14-11-2007 o Politieberichten van dinsdag 13 november 07.00 uur t/m woensdag 14 november 07.00 uur.

Wolvega: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagavond aan de Lycklamaweg een snelheidscontrole uitgevoerd waarbij 35 weggebruikers gecontroleerd zijn. Een automobilist reed 80 km/uur waar maximaal 50 km/uur toegestaan is. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: meisje gewond na val van fiets
De politie heeft dinsdagmiddag aan de Noorderweg hulp verleend nadat een meisje van een fiets gevallen was. Een 16-jarig meisje zat bij een vriendin achterop de fiets. Zij viel toen ze met haar knieën een paaltje raakte dat in het midden van het fietspad stond. Het slachtoffer is met hoofdklachten ter controle naar het MCL in Leeuwarden gebracht. Daar bleek haar letsel mee te vallen.

Noordwolde: automobiliste gewond door eenzijdige aanrijding De politie heeft dinsdagavond aan de Jokweg hulp verleend na een eenzijdige aanrijding waarbij een 22-jarige inwoonster van Noordwolde gewond raakte. De vrouw was passagier van een 22-jarige automobilist uit Noordwolde. Hij is door onbekende oorzaak van de weg geraakt toen hij in de richting van Noordwolde reed. De personenauto kwam tegen een boom tot stilstand en de passagier raakte bekneld. De brandweer heeft haar bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bureau Ongevallenanalyse stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De auto raakte total loss en in door een takeldienst afgevoerd.

Leeuwarden: alcomobilist aangehouden
De politie heeft dinsdagavond aan de Pieter Stuyvesantweg een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden inzake rijden onder invloed. De man was met zijn auto op de minirotonde tegen een boom gereden. De man had gedronken en blies 275 ug/l. Hij kreeg als beginnend bestuurder een rijverbod van 1 uur. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een andere nog onbekende automobilist en deed aangifte. Zijn verklaring werd door getuigen bevestigd.

Leeuwarden: bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt aan het Zuidvliet een inbraak in een bedrijf waar dinsdagavond diverse beeldschermen weggenomen zijn. Men drong het pand binnen door een ruit te vernielen. De politie kreeg een melding van een getuige en ging op onderzoek uit. Nadere details van de inbraak ontbreken nog. Er moet nog aangifte gedaan worden.