Persberichten Stad Utrecht, 09.10 uur

Utrecht, 14-11-2007

Verdachte schietpartij aangehouden

UTRECHT Een 35-jarige Utrechter is op zaterdag 10 november aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de Leidsekade een week daarvoor.

Bij het schietincident in de nacht zaterdag 3 op zondag 4 november raakte een 29-jarige Utrechter zwaar gewond. Het slachtoffer verliet rond 02.00 uur een horecagelegenheid aan de Leidsekade en werd voor de ingang neergeschoten. De vermoedelijke dader(s) reden weg in een personenauto. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar verblijft hij nog steeds. De politie onderzoekt in hoeverre en op welke manier de aangehouden verdachte betrokken is bij het schietincident.

Oplichting

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie maandagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van oplichting.

Rond 16.10 uur zag de beveiliging van de winkel dat een vrouw prijsjes van goederen verwisselde en met een dus goedkoper artikel de winkel wilde verlaten. De beveiliging greep in en hield de 37-jarige vrouw uit Zeist aan. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Marshalllaan vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij een kindje aangereden werd door een automobiliste.

Een 27-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 15.10 uur over de Marshalllaan. Plotseling hoorde de vrouw een harde klap en parkeerde haar auto. Getuigen hadden gezien dat een

4-jarig meisje plotseling de weg was overgestoken. Hierbij werd het kind ongeveer 10 meter meegesleurd. Het kindje werd met letsel aan haar been en schaafwonden voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

Mishandeling en straatroof

UTRECHT Op de Oudegracht vond maandagmiddag een beroving plaats waarbij het slachtoffer werd mishandeld en gedwongen werd zijn eigen goed terug te kopen.

Een 58-jarige man uit Barneveld liep omstreeks 15.10 uur over de Oudegracht ter hoogte van de Pauwstraat. Plotseling werd de man van achtereren benaderd door een tot nu toe onbekende man die hem direct een aantal malen in het gezicht sloeg. De verdachte trok vervolgens de bril van het slachtoffer zijn hoofd en liep weg.

Even later kwam de verdachte weer op het slachtoffer toelopen en bood hem zijn eigen bril te koop aan. De politie is op zoek naar getuige(n) en zal aan de hand van de camerabeelden uit de stad proberen de verdachte te achterhalen.

Winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel op de Croeselaan heeft de politie dinsdagmiddag een 26-jarige winkeldief aangehouden.

De man nam omstreeks 12.30 uur goederen mee uit de winkel zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd door het winkelpersoneel aangehouden en kreeg een winkelontzegging uitgereikt. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst aangezien zijn identiteit niet vastgesteld kon worden.

Goederen weggenomen op bedrijventerrein

UTRECHT Bij een bedrijventerrein op de Taatsendijk heeft de politie dinsdagochtend een man aangehouden die eerder op dit terrein goederen had weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 06.15 uur de melding dat personeel van een bedrijf een man hadden ingesloten die zij herkenden als degene die eerder goederen vanaf het terrein had weggenomen. De verdachte, een 33-jarige man uit Alphen aan den Rijn, zat nog in zijn auto toen het personeel hem herkende. Agenten hebben de man uit de auto gehaald en aangehouden voor diefstal. De man is een veelpleger en bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. De auto van de man werd in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Laatst gewijzigd 14-11-2007 9:14 | © Politie Utrecht