Tulip Computers NV

TULIP HANDHAAFT OMZETVERWACHTING VOOR 2007 VAN ¤ 380 MILJOEN

TULIP PRESENTEERT HAAR STRATEGIE & GROEIDOELSTELLING

Amersfoort, 14 november 2007

Tulip Computers N.V. (Tulip) handhaaft over 2007 haar eerder gecommuniceerde omzetverwachting van ¤ 380 miljoen.

Tulip zal op de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van 14 november 2007 (BAvA) onder andere een update geven van haar strategie voor de jaren 2008 tot en met 2010. Onderdeel van deze strategie is dat Tulip zich tot doel stelt in 2008 ¤ 1 per aandeel uit te keren door middel van kapiitaalvermindering, te financieren uit de opbrengst van openstaande vorderingen en het afbouwen van "Non-Core" activiteiten waaronder Ego Lifestyle

Strategie Tulip

Als onderdeel van het actualiseren van haar strategie heeft Tulip haar huidige activiteiten geanalyseerd en concludeert op basis daarvan dat er een onderscheid dient te worden aangebracht tussen "Core" en "Non-Core" business. Als "Core" business worden vanaf heden de activiteiten aangemerkt met een (relatief) korte terugverdientijd en lager investeringsrisico. Concreet betreft dit de activiteiten Lifestyle & Connectivity Solutions en Procurement & Logistical Solutions.

Daaruit volgt dat de overige aandachtsgebieden worden aangeduid als "Non-Core". Tulip heeft onverkort vertrouwen in deze activiteiten, maar maakt op dit moment een andere keuze ten aanzien van het aanwenden van het haar ter beschikking staande kapitaal.

Ambitie & doelstellingen

Omzetdoelstelling

Tulip zet sterk in op groei van haar omzet van naar verwachting ¤ 3380 miljoen in 2007 toenemend naar circa ¤ 1,2 miljard eind 2010. Diit dient te worden bereikt door enerzijds organische groei van tenminste 15% per jaar, en anderzijds groei door middel van acquisities en het nemen van participaties. Tevens streeft Tulip naar het vergroten van spreiding in het productportfolio waardoor Tulip zich minder conjunctuurgevoelig en regiogevoelig positioneert.

Rendementsdoelstelling

Tulip wil in 2010 jaarlijks een EBITDA realiseren van ca. 4% per jaar (t.o.v. de netto omzet) door onder andere groei, een verdere optimalisatie van de kostenstructuur door vooral het benutten van synergie binnen de internationale groep. Inkoop en logistiek vormen daarbij een speerpunt. Daarnaast maken het outsourcen van niet primaire processen, en het mogelijk afstoten of verkopen van niet direct rendabele Non-Core activiteiten, deel uit van maatregelen die kunnen worden getroffen om de doelstellingen op termijn te realiseren.

Koersdoel
Tulip heeft zich een koersdoel gesteld van ¤ 15 per aandeel. Dit wiil zij bereiken door onder andere
* Een sterke groei van haar omzet

* Het vergroten van de beschikbare financiële middelen door het optimaliseren van de vrije kasstroom en beschikbare financieringsarrangementen
* Het ophalen van financiële middelen door een beursgang van enkele dochterondernemingen en participaties. Daarbij wordt momenteel uitgegaan van een notering van Devil in het voorjaar van 2008 aan de beurs in Duitsland. Daarnaast worden er plannen uitgewerkt voor een beursgang van onder andere Ego Lifestyle (25% belang) en de Conceptronic activiteiten.

Vermogenspositie

Tulip streeft naar een solvabiliteitsratio van tenminste 35% (EV/TV). Voor een verdere versnelling van de autonome groei evenals groei door middel van acquisities, zal extra kapitaal dienen te worden aangetrokken. Naast het aantrekken van nieuwe financieringsarrangementen zal mede door een de geplande beursgang van enkele participaties naar verwachting hierin kunnen worden voorzien.

Tulip stelt op basis van de huidige waardering van enkele activa, dat eventuele verkoop op termijn zal leiden tot een realisatie van extra opbrengsten. Tulip stelt zich tot doel in 2008 ¤ 1 per aandeel

uit te keren door middel van kapitaalvermindering, te financieren uit de opbrengst van openstaande vorderingen en het afbouwen van Non-Core activiteiten waaronder Ego Lifestyle.

Overige activiteiten
Tulip zal als onderdeel van haar strategische plannen haar participaties op termijn meer autonomie verschaffen. Naast een veranderende rol voor de Holding stelt de onderneming voor over te willen gaan naar een nieuwe naam voor de groep. Plannen hieromtrent worden momenteel uitgewerkt en zullen aan de aandeelhouders worden voorgelegd.

Bovendien zal op de BAvA een toelichting worden gegeven over het niet uitbrengen van een bod op Commodore en komt de benoeming van de accountant voor 2007 aan de orde.

Over Tulip

Tulip biedt oplossingen voor ICT gerelateerde vraagstukken. Daarbij staan functionaliteit en flexibiliteit centraal. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Amersfoort (Nederland). Tulip heeft thans circa 325 medewerkers verdeeld over 8 kantoren in 5 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directiesecretariaat
Postadres: Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT

Telefoon: 033 - 45.49.482
b.g.g. 06 15 85 13 26
Fax: 033 - 45.49.499
E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com