Ingezonden persbericht


Persbericht

Lost Boys kiest Maconomy voor verdere professionalisering

Nederhorst den Berg, 14 november 2007 - Lost Boys kiest het geïntegreerde administratiesysteem van Maconomy. De snelle groei van Lost Boys en vele ontwikkelingen in de sector, maken een geïntegreerde aanpak noodzakelijk om een volgende professionaliseringsslag te kunnen maken. De ERP-oplossing (Enterprise Resource Planning) van Maconomy combineert de verschillende bestaande administratiesystemen, zoals uren schrijven, het maken van planningen, factureren en rapporteren, tot één nieuw systeem. Met behulp van dit systeem, dat speciaal ontwikkeld is voor de consultancy sector, kan Lost Boys op een efficiëntere en flexibelere manier werken en zijn klanten in een snel veranderende omgeving dezelfde hoge kwaliteit blijven bieden.

Lost Boys is een internationaal beursgenoteerd bedrijf met een complexe administratie. De verschillende onderdelen, van financiën en projectadministratie tot planning en inkoop, zijn in de loop der jaren uit meerdere losse systemen opgebouwd waardoor het gehele proces relatief inefficiënt en arbeidsintensief was geworden. De ERP-oplossing voor de consultancy sector van Maconomy biedt een geïntegreerd systeem, dat indien gewenst ook per afdeling of locatie kan worden ingezet. Dit maakt processen flexibel, efficiënt en op verschillende niveaus gemakkelijk te wijzigen.

"We zochten een partner waarmee we onze financiële- en projectadministratie naar een hoger niveau konden brengen. Het product van Maconomy biedt in essentie alles wat voor ons belangrijk is in de professionalisering van onze bedrijfsvoering", aldus Annemieke Blank, Operations Manager van Lost Boys.

De belangrijkste reden van Lost Boys om voor Maconomy te kiezen is de volledig geïntegreerde project- en financiële administratie, in combinatie met de modules voor onder andere de klantendatabase, pijplijnmanagement, inkoopadministratie, en gespecialiseerde systemen voor rapportage en analyse, en resource- en projectplanning.

Het nieuwste Maconomy product, 'People Planner', zal voor Lost Boys een bijdrage gaan leveren in het plannen van personele capaciteit over klanten en projecten, op basis van de projectbudgetten zoals die in de projectadministratie zijn vastgelegd. De combinatie van de Maconomy consultancy oplossing en de 'People Planner' zorgt ervoor dat project- en resourceplanning een geïntegreerd onderdeel zijn van de volledige administratie van projectbudgettering, planning, rapportage en facturatie. "De combinatie Maconomy en 'People Planner' is voor zover wij weten momenteel het enige product op de markt dat een dergelijke volledige en geïntegreerde projectflow mogelijk maakt", aldus Lost Boys.

"People Planner is speciaal ontwikkeld voor de consultancy sector. Hiermee kunnen we beter dan anderen aansluiten op de specifieke behoeften van deze branche. Deze samenwerking met Lost Boys bevestigt dat onze visie en de specialisatie van het product werkt", aldus Peter van Haasteren, General Manager Maconomy Benelux.

Over Lost Boys
Lost Boys is een full service multimediale dienstverlener. Lost Boys is onderdeel van het Zweeds-Nederlandse LBi, dat vorig jaar ontstond uit een fusie tussen het Zweedse Framfab en LB Icon. LBi is de grootste aanbieder van multimediale diensten in Europa. Tot de klanten behoren onder meer Pirelli, Postbank, Hema, KLM, Interpolis, Sara Lee, MSN Chatbox, Hi, Sportlife, KPN, NS, Opel, Nuon, EMI, Motorola en Unilever.

Over Maconomy
Maconomy is een wereldwijde leverancier van industriespecifieke bedrijfsoplossingen voor het beheren en controleren van projecten en processen binnen afdelingen en organisaties. De softwareoplossingen zijn gericht op financiële administratie, projectmanagement en -administratie, resourceplanning en traffic, Customer Relation Management, Human Resources, voorraden en abonnementen. Zakelijke dienstverleners zoals consultancy- en marketingcommunicatiebureaus hebben real-time inzicht in de bedrijfsprocessen, waardoor zij de bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 100.000 gebruikers, waaronder Avnet Enterprise Solutions, Deloitte, Edelman, VODW Marketing, KplusV, Lost Boys, Pricewaterhouse Coopers, KPMG en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.

Meer informatie over Maconomy is te vinden via: http://www.maconomy.nl.

# # #

Perscontact

Maconomy
Brigitte van Kooten
Maconomy Benelux
Tel: 0294 - 280 600
mailto:bko@maconomy.nl
Nina Breuning
Edelman
Tel: 020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com

Lost Boys
Annemieke Blank
Tel: 020-4604500
mailto:annemieke.blank@lostboys.nl