Ingezonden persbericht


's-Hertogenbosch, november 2007

Wouw gratis naar Wauw!

Inwoners Brabantse dorp Wouw gratis naar Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum toont momenteel een tentoonstelling over de jaren zeventig met de titel Wauw!. Maar in de provincie Noord-Brabant is ook een dorp, nabij Roosendaal, met de gelijkklinkende naam Wouw. Dit dorp viert bovendien haar 775 jaar bestaan, vandaar dat het Noordbrabants Museum trakteert op gratis toegang tot de tentoonstelling Wauw! Nederland in de jaren '70.

In de huis aan huis verspreide Regionale Plattelandskrant verschijnt deze week een tegoedbon voor gratis toegang tot het Noordbrabants Museum. Deze bon is geldig t/m 27 januari 2008, gedurende de looptijd van de tentoonstelling. We hopen de inwoners van Wouw hiermee een plezier te doen en bij te dragen aan de feestvreugde rond het 775 jarige bestaan. Naast de tentoonstelling over de jaren zeventig kan men ook in het museum de presentaties bezoeken over de geschiedenis van Brabant.

Tentoonstelling WAUW - Nederland in de jaren '70

Nog tot en met 27 januari 2008 kunt u in het Noordbrabants Museum de jaren '70 herbeleven. Weinig decennia hebben zo'n herkenbare uitstraling als de jaren '70. De een ziet het als een tijdperk van idealisme en zelfontplooiing, de ander als een periode van geitewollensokken en doorgeschoten tolerantie. Maar dat ons land in deze jaren ingrijpend veranderde, daarover is iedereen het eens. Het Noordbrabants Museum wijdt een bruisende en inspirerende tentoonstelling aan deze turbulente periode.

Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum heeft de laatste jaren bekendheid gekregen met de organisatie van exposities waar bewust de grenzen worden opgezocht van wat in musea gebruikelijk is. In de keuze van de thema's en de vormgeving van de tentoonstelling wordt goed geluisterd naar de wensen van de bezoekers. Dit heeft geleid tot een sterke groei van de bezoekersaantallen in de afgelopen jaren. Zie voor meer informatie www.noordbrabantsmuseum.nl

Voor meer informatie over het 775 jarige bestaan van Wouw ga naar www.wouw775jaar.nl

Aan de redacties:

Mocht u afbeeldingen of meer informatie wensen, neem dan contact op met de afdeling communicatie; Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl of Chantal Sleutjes, tel. 073-6877807 of per e-mail csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.