Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 351, MtW
Datum: 13 november 2007

Werkgelegenheidsproject resulteert in 3 startende ondernemers voor ict-hulp aan huis

De provincie Fyslân is drie kleinschalige bedrijven in de ict-sector rijker, die zich vooral richten op particulieren met vragen over problemen met hun computer. De drie nieuwe ondernemers waren eerder langdurig werkzoekend en hebben een apart opleidingstraject gevolgd. Ze krijgen op woensdag 14 november hun certificaat uitgereikt door VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van den Burg.

De drie bedrijven zijn het resultaat van het werkgelegenheidsproject 'Compucor', dat eerder al een kleinschalig ict-bedrijf in Franeker opleverde. De bureaus die er nu bij komen zijn gevestigd in Hallum, Haule en Houtigehage. Later start er mogelijk nog een bureau in Donkerbroek.

'Compucor' richtte zich op werkzoekenden die als zelfstandig ondernemer aan de slag wilden in de ict-branche. De deelnemers zijn geschoold in zaken als systeembeheer, marketing en ondernemersvaardigheden. De ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor de planning van hun werk en de werving van mogelijke klanten, maar staan er door middel van een franchiseconstructie niet alleen voor.

Het bedrijfsbureau Compucor zorgt voor de nota's aan klanten, de PR en de bereikbaarheid van de ondernemingen. Het zet ook vragen om hulp uit die binnenkomen via ict-bedrijven in Noord-Nederland. Maar juist ook particulieren kunnen met hun computerproblemen bij hen terecht. Eenvoudige kwesties worden via de telefoon afgehandeld. Bij lastige vragen wordt hulp aan huis geboden, ook buiten kantooruren.

Het werkgelegenheidsproject is ontwikkeld door het Provinciaal Centrum van Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) Groningen. Om instroom voor Friese deelneemsters en deelnemers te vergemakkelijken, is er intensief samengewerkt met onder andere het Ondernemers Instituut Leeuwarden, ROC Friesland College en IDEE/ICT. De provincie Fryslân heeft voor dit project een bijdrage toegekend van E9.220 uit het budget Sociaal Economisch Beleid, onderdeel arbeidsmarkt.

De uitreiking van de certificaten vindt plaats op 14 november om 19.00 uur in het congrescentrum 'Het Kasteel' te Groningen. Naast de drie startende ondernemers uit Fryslân zullen die avond ook vijf deelnemers uit Groningen en Drenthe hun certificaat ontvangen.


---- --