Haal meer groen in huis


Tentoonstelling tijdens de Woonevent Maastricht 14-18 november 2007

MAASTRICHT, 20071024 -- De Kunstfabriek organiseert in samenwerking met Norbert Dabekaussen Kunst een bijzondere schilderijententoonstelling die gewijd is aan groen. Het zijn reusachtige schilderijen, uitgevoerd in olieverf op doek. Daarop zijn voorstellingen afgebeeld van planten, bomen, groenten en bodembedekkers. De schilderijen zijn te zien én te koop van 14 t/m 18 november bij het Woonevent Maastricht.

"Kernwoorden zijn RUST en KLEUR", zegt bedenker Bert-Jan van Egteren, directeur van De Kunstfabriek. "De Kunstfabriek heeft sinds de oprichting in 1999 al veel olieverfschilderijen met bloemen en planten verkocht. Voor mensen die in een klein appartement wonen, is dit dé oplossing. Bij gebrek aan een balkon of tuin kun je op deze manier de natuur in huis halen!"

Maar ook voor de zakelijke markt zijn de schilderijen interessant. Onderzoek wijst immers keer op keer uit dat werknemers beter presteren in een groene omgeving. Planten en bloemen op de werkvloer komen de arbeidsproductiviteit ten goede. En in dit geval is bemesten niet nodig!

Groen dus, ambachtelijk op topniveau geschilderd naar eigen ontwerp, maar voor iedereen betaalbaar.





Ingezonden persbericht